Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man måste ha lite tålamod...

Nu är båten oi igen. Jag hörde att man hade skrapat bilrutorna en dag i slutet av augusti i Forsby. Det gjorde att det blev ett snabbt beslut att ta upp Jabowoky före Turkietseglingen.

Annons

Spindeln blev förbannad:

– Ska du ta upp nu när fångsterna är som bäst? Jag har ju massor av fina nät runt om båten.

– Jo, tack jag märker det, men nu blir det högtrycksprutan, sa jag

– Du är inte klok, näten är ju fulla med mat, sa spindeln

– Du börjar bli tjock om benen, sa jag.

– Ska du säga, sa spindeln.

– Okej du får spinna vidare på Tors båt, sen kryper du över till mitt skjul när han tar upp.

Jag var för tredje året i rad till Gävles gästhamn vid Danske Bank. Ingen gästbåt. Skylten står kvar, texten den samma, ring 026-990 53. Jag ringer, telefonsvararen säger ”Lämna ditt nummer så ringer vi upp.” Jag lämnar nummer.

Ingen har ringt upp de tre år jag försökt. Hårt liv sjömanslivet.

Jag fick ett tidningsurklipp från Arbetarbladets sommarbilaga 1984 av Curt Carlsson. Kolla klippet! ”Vi har börjat sakta men säkert.” sa dåvarande fritidschefen Erik Jonsson.

Så GIF fotboll, innebandyspelare och alla ridtjejer – ni måste ha lite tålamod i väntan på nya arenor. Det tog väl 30 år innan det blev ett konserthus. Välkommen ombord.

Simmarkompis Kurt pryar som pensionär, han har en månad kvar till den riktiga pensionen, arbetsförmedlingen jagar honom fortfarande och ger tips om olika utbildningar och arbeten han kan prova på.

Den 24 augusti fyllde mästerfotografen Lennart Nilsson 90 år, still going strong. En bild är inte bra om den går att göras bättre, säger Nilsson.

Gå på biblioteket och kolla bilden han tog på Cirkus Scott. Först i Karlstad, ljuset var inte bra, sen i Gävle någon vecka senare, inte heller bra, elefanten fattade inte att lyfta frambenen samtidigt som akrobaterna slog en volt. Vid det tredje försöket i Västerås var Nilsson nöjd och bilden publicerades i Vecko-Journalen.

Jag läste Hannes Råstams bok om hur den så kallade seriemördaren Tomas Quick skapades. En regäl sågning av hur det kan gå till i det moderna svenska rättsväsendet. Man får sopa det gamla rättssystemet med Kwast och det illa Quickt.

Panta rei

Lasse Halvarsson

Mer läsning

Annons