Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus blev årets fiskare

/
  • Marcus Pedersen tog hem vandringspriset för Årets Fiskare 2003. Mikael Norrbelius från Gävle Fiskeredskap gratulerar och räcker över pokalen. Foto: Bernt Moberg

Ingen kunde hindra Marcus Pedersen från att bli totalsegrare och ta hem priset som Årets Fiskare 2003.

Annons
Avgörande fiskar i tävlingen fångades in i det sista. På nyårsafton fångade Sture Björkman en regnbåge på 2,8 kilo vid pimpelfiske på Gammelfäbodsjön i Oppala. Med den vann han klassen för regnbåge. Största gäddan på 13,2 kilo fångades den 19 december av Andreas Opitz.
Marcus Pedersen klarade bedriften att fånga alla tio fiskarterna som ingår i tävlingen. Dessutom relativt stora fiskar med en öring på 6,6 kilo som störst.
- Mörten var svårast att få. Jag fick den i Inre fjärden dagen innan isen lade sig, säger Marcus.

Vid prisutdelningen på restaurang Å-krogen på onsdagskvällen samlades ett fiskegäng utan motstycke. Totalt närmare 20 pristagare som alla är mycket hängivna sportfiskare.
- Tävlingsåret har varit mycket intressant och spännande. Det har blivit många fisketurer på jakt efter arter som jag normalt inte fiskar efter. Den allra mesta tiden för fiske tillbringar jag annars för att fiska lax och öring i Älvkarleby, berättar Marcus vidare.
Tävlingsformen att fånga många olika fiskarter tycks ha mottagits mycket positivt och utmanande. Många av pristagarna berättade att årets fiskesäsong startats med extra intensitet just på grund av tävlingen. Vandringspriset som nu hamnade hemma hos Marcus Pedersen kommer att bli åtråvärt, den saken är klar.

De fem första i tävlingen får åka på en fyradagars fiskeresa till Trysilälven i Norge. Där blir det fiske efter grov harr och öring med professionell fiskeguide på fiskegrossistens BIOS privata fiskesträcka. Bilmetro i Gävle ställer upp med bil till resan. Dessutom får samma pristagare prenumerationer på Gefle Dagblad.

Priserna till placeringarna 6-15 och till vinnarna för varje art fick ta del av ett mycket generöst prisbord med fiskeutrustning. Totalt delades priser ut till ett värde av drygt 50 000 kronor.

Bernt Moberg

Mer läsning

Annons