Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Märkvärdiga tider och musikgodis

/

Det är märkvärdigt det här med tågtider. När det gäller ”mitt” morgontåg i alla fall.

Annons

Före tidtabellsbytet i december skulle tåget ankomma 7.08 från Holmsveden. Oftast, för att inte säga varje gång, kom tåget in fyra, fem minuter över sju och fick alltså stå några minuter.

Efter tidtabellsbytet ska tåget ankomma 7.04. När jag såg det tänkte jag ”anpassning till verkligheten”. Men nu kommer tåget snarare 7.08 när det är i ”rätt” tid. Så har det varit nästan varje gång som jag har åkt efter tidtabellsbytet.

Visst är det märkvärdigt?

Bra läsning just nu: ”Bland spioner, kommunister och vapenhandlare” av Jan Mosander. Nutidshistoria av en av landets främsta reportrar.

Snubblade händelsevis över en lysande video: Highwaymen (Willie Nelson, Johnny Cash, Waylon Jennings och Kris Kristofferson) i ”City of New Orleans”. Sök på titlen ihop med Highwaymen och lyssna när farbröderna visar var countryskåpet ska stå.

Annat musikgodis: Johnny Cash och en tuggummituggande Bob Dylan i en fantastisk duett i den minst lika fantastiska dokumentären om Cash. Finns på SVT play.

Annan bra läsning just nu: Nina Björks ”Lyckliga i alla sina dagar”.

För mig är det första vårtecknet när ljuset återvänder på allvar i månadsskiftet januari-februari. Det är alltid lika underbart att notera att det nästan är ljust när tåget anländer till Gävle på morgonen.

Sven-Olov Nygren i Gävle mejlar ett annat vårtecken: Potatisarna i källaren börjar få antydan till groddar (se bilden nedan)

Jodå, jag köper gärna det vårtecknet också.

Anders Wennberg

Mer läsning

Annons