Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marmabygdens dag

/
  • Det gjordes utflykter på älven med varpbåten STORA som hade REKO på släp. Vid bryggan flaggades det från kyrkbåten Nettingen.
  • Erik Finell och Gustav Westerholm från Skutskär på väg att angöra en brygga efter en kanottur på Dalälven.

Marmabygden Vision, som arbetar för att synliggöra och utveckla Marma, arrangerade nyligen en träff för allmänheten vid flottarkojan intill Dalälvens strand.

Annons

Där fick man utförlig information av Jarl Holmström om vad de åstadkommit under de senaste åren. Byggandet av ett stort fågeltorn, informationstavlor längs Upplandsleden, flottarkojan med tillhörande museum samt en brygga ut i älven där man bland annat kan avnjuta en fantastisk solnedgång.

Under dagen gjordes det utflykter med varpbåten STORA med Åke Larsson som skeppare. Några passade också på att hyra kanadensare och gjorde egna turer på älvens vatten. Vid stekpannorna stod Ulf Karlsson och gräddade kolbullar medan Olle Hekvist inramade tillställningen med musik från sitt durspel.

Herman Lövgren som en gång för länge sedan arbetade som flottare i nedersta Dalälven fick äran att döpa den nyinköpta flottarbåten. Namnet blev REKO eftersom den är, rekorderlig, rejäl och rekonstruerad.

Mitt i en regnskur lyckades ändå syskonen Petrus och Isabell Dillner fängsla sin publik när de spelade musik av Byss-Calle och Erik Sahlström på nyckelharpa och fiol.

 

       

Mer läsning

Annons