Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missa inte Glada Hudik

/

Annons

Bland allt annat i mejlen den här veckan kom det här från Sören Svensson i Valbo: Röstfiskebetet ”Avdraget”.

Ni såg väl första avsnittet av dokumentären om Glada Hudik-teatern i tisdags? Om inte missade ni verkligen något. Det är en skildring med mycket humor, respekt och spännande människor. Säkert går det att se första avsnittet på SVT Play, men framför allt, missa inte fortsättningen.

Först Jidhe med något slags Idol-stuk på utfrågningarna i TV 4, sen Luuk med något slags Melodifestivalstjafs med anländande partiledare till valvakan i SVT. Jag undrar om svensk television börjar bli livrädd för att vara helt igenom seriös och allvarlig. Demokrati är ingen underhållning och bevare oss väl för sådana påhitt i nästa valrörelse.

Nu ska i alla fall frostmalarna (om det var så de hette) få lite motstånd. Jag satte upp limringar på plommonträden i veckan. Det ska tydligen göra susen mot skadedjuren. Men det var fasligt vilket klibbigt lim det var att hantera. Jag fick ta till lacknafta för att få bort limmet från händerna.

Förra söndagen var vi till en granne på födelsedagsuppvaktning och vi pratade om det märkliga i att över halva september hade gått utan en enda frostnatt.

Det skulle vi kanske aldrig ha sagt, för på måndag morgon fick jag skrapa rutorna för första gången den här säsongen. Det är rattmuff på, med andra ord.

Jag delade ut en dumstrut förra söndagen. Jag kan meddela att skylten ifråga sitter kvar. I veckan har två kollegor varit på god väg att köra pannan i skylten.

Fortsättning följer.

Anders Wennberg

Mer läsning

Annons