Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mudder­verket borde göra susen

/

Jag hoppade över ”Bonde söker fru” i tv och var och såg ”Skyfall”, med den 50-årsjubilerande agent 007. Bond, James Bond. Bond söker brud. Bra, tyckte jag, som gillar alla Bondfilmer.

Annons

Också denna var bra trots att han inte beställde in en enda vodka-martini, skakad men inte rörd.

Något som gladde mig extra däremot var att 007 seglade en vacker båt som han inte slog sönder och samman. Slogs gjorde man på tåg. Tåg kan man slå söder. Det var första gången jag höll på busen i ett Bondslagsmål. Bondskurken var ju en svensk, Ola Rapace. Bond-brudar har vi levererat, Adams, Ekland, Scorupco och några till. Men aldrig en buse, vad jag vet. Så jag höll på Bondskurken Rapace.

Bondbruden Izabella Scorupco har jag kört runt med i Stockholm i min Mazda, som jag nu sålt men som fortfarande rullar stolt på Gävles gator. Det ni.

Radion säger att man har anställt två hundar i en Stockholmskola för att eleverna ska få hjälp med matte.

– Men husse då, undrar Böcklingbroder Arkeby. Får husse mattestöd också?

– Behövs inte, tror jag, för matte har en lathund.

SM-veckan i Gävle gick till Sundsvall. Kommunen tagen på sängen, bassängen för grund på Fjärran. Ny grundstötning och nytt magplask. Det blev ett Blankt nej till att bygga en djupare bassäng.

Man kunde ha lånat in mudderverket från Holmuddsrännan några timmar. Den hade fixat djupet på två eller tre skoptag. Då har man inte behövt gräva så djupt i kommunkassan. Kommunen vill ha arrangemang men det får inte kosta något.

Välkommen ombord eller Skam på torra land som jag tycker passar bättre som kommunslogan.

Tor ligger inte i längre men ligger ändå i. Jobbar för fullt med att plocka grejer hit och dit i skjulet för att få plats med allt. Han och frugan har flyttat från stort hus med garage och verkstad och källare till lägenhet på Alderholmen. Så det blev trångt i skjulet när han skulle knö in båten där.

– Jag måste ha större skjul, ska bara sälja detta först men jag förstår inte att det ska vara så trögt att sälja, säger Tor. Många har varit hit och tittat men alla har dragit sig ur.

Konstigt tycker Tor. Konstigt tycker vi med, det är ju så trevliga grannar här.

Jag lyssnade på Ulf Lundell. Han är bäst, förbannad på allt. Bäst när han är just förbannad. Förbannat bra var det. Just nu är Ulf förbannad på cyklister, barn som säljer jultidningar, vädret i somras, folk som kör 70 på 90-vägar, adresserade reklamsändningar, minister Eskil Erlandsson, på Jägarförbundet och på fotografer, det var fotoförbud på konserten. Jag var ledig och var där utan kamera så mig kvittade det.

Grattis till Skutskär bandy som får en konstfryst bandybana ute igen. Grattis GIF som klarade sig kvar i allsvenskan och slapp spela kvalmatcher i kortbyxor ute i novemberkylan på en uppvärmd konstgräsplan. Brynäs som normalt spelar inne i Läkerolasken vill spela ute mot Timrå på konstgjord is. SAIK som borde spela ute, spelar inne, för att det är kallare inne än ute. Hårt liv sjömanslivet.

Läste ni påhoppet från ”En som var med” som låg förra Sjörapporten? Jag trodde att Björnar gick i ide så här års. Men jag misstog mig. Väckte Busige Björnen på fel sida med att skriva att nu är det dags att riva Sjömanskyrkan för att ge plats åt bilarna.

Duell Widegren! Välj tid, plats och alla vapen utom pennan, för då förlorar jag.

Kulturhuvudstadsåret som kommunen var bredd att satsa futtiga 100 miljoner på satte han också stopp för. J-la Widegren. Undrar förresten vad de 100 miljonerna tog vägen när det inte blev något Kulturhuvudstadsår. Någon reporter borde gräva i det. Någon krona borde funnits kvar för att gräva ett större djup i Fjärranhöjder bassängen så man hade räddat SM-veckan.

Busige Björn skaldar i sitt inlägg om transparent Loranga. Svaret på rimmet till Busen blir ”Poetis mentiri licet”.

Boka in onsdagen den 28 november klockan 19.00 i almanackan för då kommer Sven Yrvind till Söders Källa och berättar om sina seglingsäventyr. Kryssarklubben arragerar. Det blir en höjdare.

Panta rei

Lasse Halvarsson

Mer läsning

Annons