Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När kändisarna unnade sig en spaus

Annons
Saknar du livskvalitet? Känner du dig stressad?Ur gängorna? Gått in i väggen? Utbränd?

I så fall är det läge att ta en "spaus". Spännav. Coola ner. Gör som kändisgänget på bildernahär intill. En fredag tidigare i våras klev de påen buss och for iväg "mot okänt land" - Dalarnas djupaskogar.

De hoppade av karusellen en stund, lämnade bruset ochbullret bakom sig och skaffade sig en redig portion balsam förkropp och själ.

På halvannan timmes bilavstånd i sydvästligriktning från Gävle finns faktiskt medicin mot ohälsa,det kan undertecknad intyga efter att ha tillbringat en weekendpå Nya Tallmogårdens Spa & Livskvalitetcenter.

Tjusigt namn, visst, men stället är ocksånyrenoverat och prima både vad gäller utseende, kvantitetoch kvalitet..

- Vi har velat sudda bort den gamla förlegade hälsohemsstämpelnför att i stället skapa en modern anläggning medinriktning på stresshantering, friskvård och rekreation,säger Tallmogårdens nye vd Lars Sandberg, som tidigarevar chef på Sturebadet i Stockholm under nio år.

Sandberg lämnade huvudstadens larm för lugnet ochfriden i den idylliska och kuperade Grangärdebygden i närhetenav Ludvika - drygt fyra mil söder om Borlänge, i enliten dalaby som heter Sunnansjö.

Där kan du packa in dig i lera, pigga upp dig med ljusterapi,stimulera cirkulationen med vichyduschning, kurera dig med ört-,salt- eller algbad, spänna av i bubbelpoolen, få allehandamassage, zonterapi, ansiktsbehandling, fotvård...och enhel del annat.

Populärast är nog de stora badbaljorna i träunder bar himmel, och med vatten uppvärmt till 38 grader.En underbar upplevelse även i den kalla kvällskylan,kan intygas.

Ja, urvalet av välgörande behandlingar är stortsom ett smörgåsbord. Själv valde jag efter storbeslutsångest undervattensmassage, vichyduschen och zonterapin.

Vid sidan av detta finns möjligheter till...

... processinriktad träning. Vattengympa, spinning, aerobics,stretching, Qi-gong eller ren styrketräning.

... hälsomat på grönsaker och andra noggrantutvalda råvaror. Vegetarisk gourmetmat med inslag av fågel,fisk och vilt, om man så vill.

Den som njöt kanske mest av alla under "kändishelgen"på Tallmogården var sångerskan Kikki Danielsson,riksbekant även för sin reumatism.

- Det här borde man unna sig oftare, sa hon. Man kännersig som en helt annan människa efteråt.

Mer läsning

Annons