Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

New York – nu kommer jag!

Hej och hopp i lingonskogen!!
Ja, tänk att man trodde att det skulle vara lite vitt på backen nu och inte bara grått, mörkt och dis och rusk.

Annons

Var nyss ute i skogen och såg både lingon- och blåbärsris på backen. Mina rosor knoppas och dom som slagit ut tog jag in i går. Helt sjukt. Jag höll på att bli sjuk själv förra veckan, men det hade jag inte råd eller tid med, hade en massa jobb som jag skulle göra. Jag tog en överdos med alvedon och curadon så höll jag både feber och värken nere. Jag är duktig på att hålla förkylningar borta. Man tar bara två piller var fjärde timme i en dag så klarar man att jobba nästa dag igen.

Jag fick flyga upp till Östersund där jag i år fått äran att designa Sveriges julgran. Jättestort och roligt. Det känns kul att få sådana fina uppdrag. För något år sedan fick jag inviga Gävlebocken och i år Sveriges julgran. Lovar att dom uppe i Östersund kommer att få en galet tjusig rosaskimrande glittrig julgran som tänds i dag, första advent.

Jag fick för två veckor sedan ställa in min planerade resa till Thailand då det var översvämning på orterna jag skulle besöka. Vattnet steg och UD rekommenderade att inte åka. Det är så typiskt när jag var ledig tolv dagar och skulle iväg. I stället fick jag stanna hemma och pyssla lite i Furuvik. Och där är jag utan vatten!! Vägverket har bett Korsnäs tömma vattnet i sjön Trösken vid Furuvik för en broreparation vid Harnäskurvan. Det medföljde att vattnet in min grävda brunn sinade och bottenventilen hängde i luften!

Så har jag haft det nu i flera veckor. Men jag har fått en stor vattendunk som jag kan hämta vatten från nere vid vägen. Där står jag nu, med liten hink och får hämta upp kallt vatten till stugan i stället för att bada varmt i Thailand. Det kommer gå tills det blir minusgrader, för då blir det is i tanken och jag står utan vatten helt!!

Jag ska i dagarna ändå få åka iväg på en drömresa. Till New York. Har klämt in en tur och retur på fyra dagar! Då kommer jag att springa på musikaler hela tiden. Jag har bokat alla biljetterna på nätet så jag ska se sex musikaler på fyra dagar!! Helt hysteriskt underbart! Jag älskar att se de stora uppsättningarna på Broadway! Jag får en sådan kick av alla dessa människor som underhåller och sjunger och dansar och jag får inspiration till att sy och hitta på nya saker efter en sådan resa!!

Det är ju bestämt nu att min kära gamla kollega Christer Lindarw skall sätta upp en helt ny show igen med After Dark nästa år och jag skall vara med. Premiär på stora Malmö Operan den 24 maj 2012. Får väl se om det blir turné upp igen till Gävle? Inte bestämt ännu. Men vad som är klart är att Gävle trion Forsberg-Sjöberg-Wastesson kommer att vara med och skriva lite musik och låtar till oss. Nu får vi hoppas att både Lindarwskan och jag kommer att orka svänga våra lurviga och springa omkring igen och dansa med nya unga dansare som förra gången. Skall vara åtta dansare med denna gång! Behövs så många för att orka lyfta mej?

Ska jag nu börja flänga omkring i högklackat igen kanske jag skulle gå ner några kilon.

Babsan

Mer läsning

Annons