Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu finns Mattias möbler i produktion

/
  • Mattias Larsson och några av hans möbler: Sittklotet In Balance, bänken Skivling Panorama och rokokoflirten Skivling Duo.

Mattias Larsson från Gävle, inredningsarkitekt och designer bakom Blå Rummet Formbyrå med basen i Göteborg, deltog i årets Formexmässa i slutet av januari.

Annons

Där visade han sin möbelfamilj Skivling, en samling enheter som är ungdomligt kaxiga och samtidigt klassiskt stilrena genom sitt sätt att flirta med rokokostilen. Skivling Duo är en liten arbetsplats för hemmamiljö och Skivling Panorama är en bänk, soffbord eller arbetsyta för lågt sittande.

Sittklotet In Balance 360 görs av textilspill och erbjuder ett balanserat, lågt sittande som vid meditation. Det ger en rak hållning och att axlarna faller bakåt.

I somras intervjuades Mattias på en sandstrand utanför Gävle. Då nyutexaminerad som möbeldesigner och nu finns hans första möbler i produktion. Serien Skivling ska tillverkas i liten skala av Pelle Snickare i Medelpad och kan beställas genom Blå Rummet Formbyrå eller M&Erla i Sundsvall.

Helen Granditsky

Mer läsning

Annons