Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu hörs jag inte längre i Gävle

Annons

Jag är arg och jag är ledsen. Jag är ganska sentimental av naturen och det som nu sker inom en snar framtid får mig nästan att må illa. Både du och jag har kommit i kläm för det som varit business på hög nivå och långt bortom vad som någonsin var möjligt att påverka. Det finns människor som ligger bakom den här affären som jag gärna skulle veva till med handväskan både en och två gånger och min personliga åsikt är att detta inte gått helt rätt till.

Jag syftar på det faktum att det nu står helt klart att RIX FM inte kommer att finnas kvar i Gävle med omnejd efter nyår. Som en trist nyårsraket far vi ut i natten och kommer inte tillbaka inom överskådlig tid. Mer än 40 000 dagliga, lojala lyssnare snuvas på sitt etersällskap. Till och med Gefle Dagblad som är med och äger RIX FM i Gävle har gjort allt man kunnat för att reda ut denna härva, men besluten har legat orubbliga på en högre nivå.

Tanken på att vi försvinner från just Gävle krossar mitt hjärta lite grann, att jobba på RIX FM och göra radio för min gamla hemstad är det roligaste jag vet. Visst, jag kommer att höras över nästan hela Sverige i alla fall men det var i Gävle hela min radioresa började. 1993 startade den kommersiella radion och några riktiga entusiaster och eldsjälar drog i gång en framgångssaga. RIX FM blev och är fortfarande Sveriges största radionätverk och RIX MorronZoo som jag gör med Roger Nordin och Gert Fylking är Sveriges populäraste radioprogram.

Gävlebor är helt klart bra på radio. Min kollega Roger är ju också från Gävle, precis som vår programchef Christer Modig och min programledarkollega Jocke Bäckström. Kollegorna som jobbat på kontoret i Gävle har precis som vi andra levt radio, det är liksom inget jobb. Lasse Flach som är stationschef i Gävle är en fantastisk kollega, vän och en jäkel på att sälja radio. Snälla Lasse, kom till Stockholm! Björn Widorson var fantastisk tekniker och kollega och nu en skön vän! I Gävle och tillsammans med alla kollegor där har jag haft flera av mina roligaste stunder i livet, både på jobbet och privat, de första åren på stationen i Gävle är historiska. Allt var möjligt, vi bara gasade och testade nya saker. Någonstans måste vi ha varit bra på det vi gjorde, så bra att vi nu är bäst. Flera av oss som jobbat ihop är vänner för livet, tror och hoppas jag.

Det är viktigt att du som lyssnare vet att RIX FM inte väljer att sluta sända i Gävle, vi har inget val. Det är också viktigt att du som lyssnare vet att du och alla andra i Gävleområdet som lyssnat alltid varit oslagbara, engagerade, hjälpsamma, stränga och väldigt glada närhelst vi träffats.

Tack till alla som varit med oss i alla år, men kom ihåg, sagan behöver inte vara över för att du i radiosammanhang plötsligt bor på fel plats. Vi fortsätter ju som vanligt med våra sändningar, du kan lyssna via datorn och du kan önska dig en webbradio i julklapp. Borde blir årets julklapp!

Och om du tillhör en liten liten skara som inte lyssnar på RIX FM, då ska du veta att min nästa krönika kommer att handla om något helt annat. Nu önskar jag dig en härlig jul, för det är nära nu.

TITTI SCHULTZ

Radiopratar i RIX MorronZoo

Mer läsning

Annons