Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Par döms för att ha knivdödat man

Annons

Ett par från Friggesund i Hälsingland kommer att dömas för att ha dödat en 22-årig man i parets lägenhet i samhället.
Hudiksvalls tingsrätt anser att både den 33-årige mannen och hans 24-åriga sambo är skyldiga till att ha dödat 22-åringen. Men innan domen avkunnas ska paret genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning. Det beslutade tingsrätten när rättegången avslutades på fredagen.
Hudiksvalls tingsrätt anser att det är bevisat att mannen och kvinnan tillsammans har dödat 22-åringen genom att knivhugga honom ett tjugotal gånger samt genom att slå honom i huvudet med ett tillhygge.
Den 22-årige mannen klättrade den 5 juli in i parets bostad. Inne i lägenheten uppstod ett tumult som slutade med att mannen överfölls och fick ta emot flera slag med ett tillhygge av järn som orsakade svåra skallskador. Mannen fick dessutom ett 20-tal knivhugg.
22-åringens död orsakades av att den stora kroppspulsådern skurits av, men även skallskadorna bedömdes vara så svåra att de skulle ha kunnat leda till döden.
Mannen och kvinnan har båda genomgått en mindre rättspsykiatrisk undersökning som visar att de kan ha haft en psykisk störning när brottet begicks.

Mer läsning

Annons