Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petad chef gör comeback

/

För fyra år sedan fick Kjell Karlsson sparken som chef för anestesi- kliniken i Gävleborg. Nu är han tillbaka i landstinget igen – men på en annan chefspost.
– Det känns bra att få jobba på hemmaplan igen, säger han.

Annons

Det var i november 2008 som Kjell Karlsson, Sandviken, med omedelbar verkan tvingades kliva av uppdraget som verksamhetschef för anestesin vid sjukhusen i Gävleborg. Bakgrunden var oenighet kring ekonomin. Kjell Karlsson var inte beredd att leverera de neddragningar som hans överordnade begärde av honom.

En tid senare lämnade han landstingets organisation helt. Han styrde kosan mot landstinget i Västernorrland där han blev chef för anestesin på Sundsvalls sjukhus.

Nu är Kjell Karlsson tillbaka i Gävleborg. Sedan årsskiftet är han verksamhetschef för primärvården i Gävle.

– Jag har haft tre lärorika år i Sundsvall. Men nu kände jag att jag ville tillbaka till Gävleborg, säger han.

Det är primärvårdsdivisionen som nu anställt Kjell Karlsson och där har ledningen uppenbarligen en annan syn på hans chefskompetens än man hade i operationsdivisionen där han arbetade tidigare. Kjell Karlsson har inga ”hard feelings” gentemot landstinget längre utan gläds åt att få arbeta för sin nygamla arbetsgivare.

– Jämfört med Västernorrland ligger Gävleborg långt framme i organisation och tänk, anser han.

Kjell Karlsson är i grunden intensivvårdssjuksköterska men har sedan 1995 haft olika chefsbefattningar. Nu ska han leda landstingets nio hälsocentraler i Gävle.

– Den viktigaste uppgiften till att börja med blir att få kommunaliseringen av hemsjukvården att fungera så att patienter inte hamnar mellan stolarna, säger han.

Kjell Karlsson är tillbaka i landstinget i Gävleborg.

Mer läsning

Annons