Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plank, göken och mystiska djur

Annons

Vi har blivit med plank och det tog bara några veckor. När jag ser resultatet så är jag väldigt glad att vi valde att anlita proffs. För det är gediget och väldigt snyggt.

Vår egen insats har varit att grundmåla allt virke innan det sattes upp. Och 62 meter plank innehåller mycket virke, det kan jag lova. Inte undra på att handlederna känns möra...

Det smyger omkring ett mystiskt djur i våra trakter. Husets katt var ute till klockan två en natt och min sambo såg honom blänga stint på ett djur som möjligen var en katt, möjligen något helt annat.

En vecka senare såg en av våra sommargrannar djuret vid midnatt. Det var ingen grävling, utan såg mer ut som en lurvig katt. Vår teori nu är att det är en mårdhund som finns i trakten. Mina misstankar stärktes då jag pratade med en jägare som sa att han såg ett ”händigt” djur när han satt på älgpass för några år sedan.

Långt senare började han fundera över om det kanske var en mårdhund.

Veckans bästa fynd på sajten tjuvlyssnat.se är en dialog mellan en femårig pojke och hans pappa, avlyssnad på en butik i Alvesta:

Pojken verkar ha fått syn på kronprinsessan Victoria på en av tidningarna.

– Pappa, vad består en prinsessa av?

– Det är ju en flicka, eller jag menar en kvinna precis som din mamma.

–Jaha, så hon består av pasta och kanelbullar då?

Östergök, västergök och allt det där känner jag ju till. Men vad tusan betyder det när göken börjar i söder och sedan flyger nästan hela kompassrosen runt, ivrigt galande?

Jag har noterat ett nytt sätt att använda förkortningen p.g.a, alltså på grund av. Förmodligen är det sms-språket som spökar, men ofta ser jag konstruktionen ”pga av” i mejl som kommer till insändarredaktionen. Alltså ”på grund av av”

Anders Wennberg

Mer läsning

Annons