Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisman körde rattfull i tjänsten

/

En man som arbetar som polis i Gävleborg blåste i förrgår positivt i en nykterhetskontroll i närheten av Gävle. Nu ska en internutredning avgöra om mannen ska tas ur tjänst.

Annons

Det var på morgonen i förrgår som mannen, som enligt uppgift var i tjänst men körde en civil bil, stoppades i en rutinkontroll i närheten av Gävle. Hans utandningsluft innehöll mer alkohol än vad lagen tillåter.

Den operative chefen Pär Langer bekräftar för GD att en polisman inom Polisen i Gävleborgs län är misstänkt för rattfylleri. Hur stora alkoholmängder det rör sig om vill Pär Langer inte berätta.

Han går heller inte in på detaljer om polismannens ålder eller var i Gävleborg han arbetar.

– Den juridiska processen sköter de i Västerås. Vi tar hand om vår medarbetare här, det är vårt ansvar. Han får nu hjälp via Företagshälsovården, så mycket kan jag säga. I sådana här fall så ligger det ju ofta någonting annat bakom, säger Pär Langer.

Enligt uppgifter i riksmedia i går ska polismannens chef ha suttit bredvid honom i bilen när den stoppades. Det är uppgifter som dock inte bekräftas av Gävleborgspolisen.

För att undvika en jävsituation har man nu skickat ärendet vidare. Västeråspolisens avdelning för internutredning kommer i dag att påbörja en utredning.

Mer läsning

Annons