Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rodelgator ger problem

SANDVIKEN fredag
Vinterns sämsta bortförklaring fick jag för någon månad sedan. På min fråga till snöröjningsansvarige varför snövallarna inte togs bort framför grindhålen kom svaret:
­ Det har inte kommit så mycket snö de senaste vintrarna så vi har inte tänkt på problemet.

Annons
Därför finns det inga planer på Sandvikens Energi, SE, som har hand om snöröjningen. Till och med filmerna med Sickan i klassiska Jönsson-ligan har planer, visserligen brottsliga, men ändå planer.
Våran lilla gata har blivit en rodelgata. Den normalt sett smala gatan har blivit minst tre meter smalare. Naturligtvis blir det så när snöröjaren använder plog och trycker upp enorma snövallar. Allt för det ska gå fort och förarna får tydligen så dåligt betalt att de knappt hinner vända fordonen innan de försvinner.
Det tar tre veckor att göra Sandviken framkomligt lovar alltid snälle Paulsson på Sandvikens Energi. Ja, han är så snäll att man inte ens kommer sig för att skälla på honom.
Finns inte en chans att det ordnas. Nu är snöröjningspengarna borta och då skiter SE fullständigt i oss. Bollvägen är så isig och smal att det är förenligt med livsfara att gående försöka ta sig fram. Att sanda är inte att tänka på.
Snälla SE kalla in ordförandena i de stora villaföreningarna, Barrsätra, Klangberget, Högbo och Örta illa kvickt och snacka ihop olika planer för att lindra framtida snökaos. Sitt inte ensamma och göm huvudena i snön utan sök hjälp till förslag av de som drabbas.

Alexander Graham Bell fick patent på telefonen 1876-77. Ändå är det kommunalråd i Sandviken som inte vet hur man använder den förnämliga uppfinningen.
Två gånger förra veckan ringde jag kommunalråd Hedin och läste in ett meddelande att han skulle ringa upp mig. Det har han högaktningsfullt skitit i.
Jag som trodde på Hedin, men det får jag tydligen omvärdera. Han skulle ta efter alla trevliga tjejer som alltid är tillmötesgående och hjälpsamma och som också är kommunanställda.

Katten Klara har hämtats ner från en tall. Sverige kan sova lugnt igen efter veckans viktigaste händelse enligt rikstidningarna.
Själv hade kollegan Granström och jag ett snabbt och effektivt förslag för att få ner katter som sitter i träd och inte vill gå ner.
Skriver du det får du flytta ut i garaget, sa hustrun och såg arg ut.
Du blir mer impopulär än jag, skrattade debattören och rovdjursvännen Uffe Stridsberg.
Därför kan jag inte skriva det, men många förstår säkert.
Förresten - nu börjar väl rovdjursdebatten på insädarsidorna bli väl trökig

Hoppet är det sista som överger människan.
Men att SAIK ska kunna vända matchunderläge 0-2 till 3-2 mot Edsbyn ligger på Bragdguldsnivå.
Så tack för i vinter, SAIK.
Bara 1600 på läktarna i onsdagens semifinal. Skrämmande och kanske ett bevis för att bandyn intressemässigt är på väg mot en mycket djup vågdal.
Guldtiden för bandysporten är förbi - för den här gången.
Som medlem i Edsbyn blir det ändå final nästa söndag. 1000 gånger bättre med Edsbyn än Västerås eller Hammarby.

Och så avslutar vi med nästnärmsten underbara fadäs. Han var några dagar för sent ute med uppgifter till Skattemyndigheten. När det upptäcktes ringde han genast Skatteverket och hamnade på kontoret i Bollnäs.
Han förklarade sin dilemma och lovade till och med att hålla på Bollnäs om kvinnan såg mellan fingrarna.
Jag är från Edsbyn, sa kvinnan surt.
Nästnärmsten blev ungefär 49 centimeter lång i ansiktet. Bollnäs och Edsbyn är nämligen inte några såta bandyvänner.
Ha det bra i helgen

Jörgen Larsson
Skriver krönika varje fredag

Mer läsning

Annons