Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rymlingen först i mål

/

Det var riktigt, riktigt hårt på upploppet men när målfotot granskades visade det sig att det var Anders Malmbergs bidrag ”Rymlingen” som vunnit fototävlingen ”Sommarbilden 2011” på GD.se.

Annons

– Kul! Jag var nöjd bara med att bilden gått till final så det här var ett bonus, säger Anders när vi ringer för att boka prisöverlämning.

Bilden tog Anders på Enskär, en ö i Söderhamns skärgård. För de tekniskt sinnade kan vi berätta att han använde en Nikon D60 med zoomobjektivet 18-105 AF-S VR.

Mer intressant är kanske sommarmotivet, som var dottern Ylva-Li – fem och ett halvt år – när hon jagade en såpbubbla på rymmen.

Ylva-Li var förstås med och tog emot när förstapriset, en digitalkamera, överlämnades av chefredaktör Maria Brander.

– Det får bli din kamera så kan vi tävla, peppar pappa Anders.

Med kamerapaketet i ett fast grepp försvann sedan duon, på väg mot badhuset. Med var, förstås frestas vi säga, en liten vattentät kamera för att kunna ta bilder under vattnet.

– Vi brukar slå på filmfunktionen och lägga den bottnen och simma ner för att hämta upp den. Det kan bli roliga filmer, tipsar Anders.

Det var alltså hårt på upploppet mellan finalbidragen. Hack i häl på ”Rymlingen” kom ”Badbrudar sommaren -11” fotograferad av Nina Larsson och på tredje plats kom sedan ”Sommarhoppet” av Eva Sågström.

På hedersplatserna fyra och fem kom ”Stretching!” av Arne Nilsson och ”Sommarkväll” av Birgitta Eriksson.

Mer läsning

Annons