Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så får du snits på klapparna

/

Kim Jonsson har nästan skavsår på tummen varje jul. Det blir så när man ska krulla presentsnören. Men det är värt besväret, för vackra paket hör julen till.

Annons

I sju år har Kim Jonsson jobbat på Cervera. Någon speciell utbildning i paketinslagning har hon inte men hon tycker att det är kul och butiken har som policy att slå in presenterna om kunderna vill.

– Vi tar idéer av varandra och så ser man hur de gör i andra affärer.

Visst blir det långa köer ibland men kunderna tycker det är värt att vänta och dessutom finns en snabbkassa till jul för de som inte vill ha paketet inslaget.

– Snygga paket är viktigt och kul att både ge och få. Ibland kan ett vackert paket kompensera en tråkig present.

Kim får ett antal utmaningar. En boll, en kanna, en rund kakburk, en strutformad prydnad och en present i en fyrkantig, hård kartong.

Kim börjar med bollen och skapar en fin smällkaramell. Den fyrkantiga kartongen får snöre i lila som är helt rätt färg just nu för den som vill vara trendig. Kakburken med sin svåra form slår Kim in i wellpapp för att få den kantig.

Svårast blir konen. Kim väljer en presentpåse men har svårt att få till snörena och tvingas börja om men till slut sitter det där. Hon berättar att hon använder sig av minst fem olika snörningar och hon är lika noga hemma.

– Ett år körde jag med samma papper på alla paket men nu är jag inne på att färgmatcha men inte helt enhetligt.

Kim arbetar snabbt och effektivt. På bara en kort stund har hon fått till en liten hög snyggt inslagna julklappar.

– Någon gång har vi tävlat mot varandra att slå in paket fortast. En kille, Ronny, som jobbar här, vann.

Mer läsning

Annons