Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så hade Gävle kunnat fixa SM

Annons

Jag kom på hur Gävle hade kunnat fixa sim-SM trots allt. Ring George Lucas, han har precis sålt sitt filmimperium för 27 miljarder till Disney. Att bygga en ny bassäng kommer knappast att märkas mer än som en nysning på kontot.

Men varför skulle han hjälpa Gävle?

Naturligtvis för att här bodde Darth Vaders mamma under början av sin karriär som skådespelare. Då hette hon förstås Pernilla Wallgren, men ändå. Hur skulle George Lucas kunna tacka nej?

Jag hoppades att jag hade ålat medelst hasning färdigt under huset, men inte då. Jag fick göra en ny insats förra fredagen för att assistera elektrikern. Det är tur att man är en hårding, som jag brukar säga. Nu är det i alla fall klart – när det gäller pumpen.

Datorn är också igång för fullt nu. Det sista ordnade sommargrannens 14-åring på en grisblink. Naturligtvis, det är ju det som 14-åringar är bäst på, att fixa det som vi dinosaurier inte är så bra på.

Själv är jag rätt bra på att köra snöslunga om jag får säga det själv. Att takterna sitter i fick jag bevis för i måndags för snön hann lägga sig drygt decimeterdjup under dagen. Mest fascinerande är ändå att slungan startar på första rycket efter att ha stått oanvänd i långt mer än ett halvår. Men så är den gammal också, utan en massa elektronik och annat tjafs som kan krångla.

Jag har en bredbandsleverantör som inte klarar av att skicka sms – så länge det inte är ett av leverantörens egna abonnemang det gäller. Dock ej till kontantkortsabonnemang.

Nu har jag både kontantkort och en annan teleoperatör till min mobil och förstår ärligt talat inte vad som är problemet. Ett sms är väl ett sms? Dessutom kan min leverantör skicka sms i andra ärenden än det som just nu är aktuellt (att återinstallera leverantörens säkerhetspaket).

Samma leverantör klarade inte heller av att hjälpa till med återanslutning till e-posten så den operationen slutade med att jag fick gå till datafirman där jag köpte den nya datorn. Där kunde de hjälpa till även om det kostade mig 495 kronor.

Anders Wennberg

Mer läsning

Annons