Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så här ligger det till med Stigges byxor

/

Efter rapporten om Janne Düsings bild på Stig Salming i Brynäsbyxor och Tre Kronor-tröja hörde ­Stefan Webersköld i Jönköping av sig.

Annons

Han tror inte att det var Brynäsbyxor, trots Gevaliareklamen och skickade dessutom klipp med bilder på Anders Hedberg och Ulf ”Lill-Pröjsarn” Nilsson i likadan utstyrsel. Stefan menar också att det är en tjeck och inte en ryss som fått en propp av Stygge Stigge.

Jag har kollat med både Stigge och Janne Düsing.

Stigge berättar att det varken är en ryss eller tjeck. Det är Ted Green från Winnipeg Jets. Winnipeg åkte runt och matchade mot olika lag.

– Den där Ted Green spelade utan hjälm, minns Stig Salming.

Dessutom hade Ted en platta inopererad i skallen efter tidigare smällar. Om Ted fick en platta till efter tacklingen av Stygge Stigge kommer ingen ihåg. Stig kommer inte ihåg varför han hade Brynäs matchbrallor på sig.

– Men man ville ha mjuka invanda byxor, säger Stig. Inte nya stela.

Janne å sin sida tror att på den tiden hade man egna byxor men man drog på ett överdrag när man lirade landskamp. Stigge hade möjligen glömt överdraget, tror Janne. När jag drar Janne Düsings teori för Stigge så minns han att det var en tid då man hade överdragbyxor.

Så ligger det nog till.

Men Ted Green, han minns nog inte smällen över huvud taget. Grymt bra bild är det under alla omständigheter. Bilden är tagen 1975 eller 1976 tror Janne.

Hårt liv sjömanslivet.

Panta rei

Lasse Halvarsson

Mer läsning

Annons