Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sanna Kallur till Högbo i mars

/

Annons

Den 3 mars kommer Sanna Kallur till Högbo Brukshotell för en frukostföreläsning.

– Spännande. Det är inte så ofta hon föreläser, säger hotellchefen Ola Berggren.

Frukostföreläsningarna vid Högbo Brukshotell har blivit populära. Ofta är det fullsatt med 200 gäster, som när Rolf Lassgård och Niklas Wikegård varit där. Speciellt när Niklas Wikegård föreläste var det rusning efter platser.

– Vi hade 100 personer i kö så honom kanske vi ska ta hit igen, säger Ola Berggren.

Ett nytt grepp kommer Ola Berggren också att ta i vår då han själv föreläser för personer i gruppen 65+. Han ser det som en försummad grupp och att många som slutat jobba förlorar motivationen. Samtidigt tappar många sina sociala nätverk och här tror han att mötet kan ge inspiration till ett nätverk mellan intresserade.

– Det här är något som om det slår väl ut kan få en fortsättning, säger han.

År 2008 var ett rekordår för Brukshotellet med en omslutning på över 55 miljoner kronor. Vinsten ligger på drygt 5,5 miljoner kronor och Ola Berggren är nöjd. Men han tror att 2009 blir ett kärvare år, inte minst som många företag drar ner på konferenserna.

– Men vi har byggt ett starkt varumärke som vi har nytta av nu, säger han.

För hotellet har samarbetet med Vasaloppet blivit en framgång. På helgerna kommer skidåkarna och fyller hotellet. Och som Ola Berggren uttrycker det finns talesättet att Vasaloppet börjar i Högbo. En start i slutet av oktober när det konstfrusna spåret är åkbart.

Mer läsning

Annons