Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se där, Gerda är på väg hit

/

Femton ungdomar i ett luciatåg i Hälsingland svimmade, läste jag i bladet. De såg säkert julstjärnor.

Annons

I Böcklingarnas luciatåg var alla på lyset och alla simmade, ingen svimmade. Tomten sänkte vi som vanligt och plundrade honom på alla julklappar.

I Kina har man gjort en jättegran genom att trava upp cyklar i en strut, läste jag också i tidningen. Kinesisk hjulgran.

Badarkompis Tomas berättade om när han var prao hos lotsarna. Det första han fick lära sig var att hämta noter till ankarspelet och sedan skulle han mata kölsvinet. Hårt liv sjömanslivet

Norska finansmannen Inge Rökkes gamla båt är till salu, pris 525 miljoner kronor.

Så kommer ett scoop. Kanske den bästa julklappen på årets första dagar till Gävleborna. Det är att före detta kultur- och fritidschefen Mats Öström jobbar på att få hit Briggen Gerda 2012. Det skulle vara riktigt kul. Mats som ofta är i Helsingfors går ner till Sandvikenkajen nära centrum och klappar Gerda ömt. Han har pratat med ägarna och de tycker att idén är bra. Så kanske får vi hit Briggen Gerda under Ådraget andra veckan i september 2012. Går drömmen i lås kommer det att gå att boka seglingar via kommunens turistbyrå. Välkommen ombord!

Även tanken på att få fyrskeppet Almagrundet till Gävle skvalpar i idélådan. Bra.

Var ner till båthuset efter jul och kollade om spindeln hade ätit upp sin gröt och öppnat sin julklapp. Gröten var uppäten, men spindeln gillade inte julklappen, trådlöst nätverk från Telia.

Volvo Ocean Race: Nu är man i Abu Dhabi, det gick trögt i början. Så helgfirandet fick man fira till havs förutom på Sanya som fick bryta denna etapp också. Problem med masten.

Saab har hjulstängt tillsvidare

Träffade också Grund-Kalle som var förkyld som attan. Han sa som Winston Churchill, att alkohol har aldrig botat någon förkylning, men det har ingen läkare heller. Skål.

Panta rei

God fortsättning på det nya året!

Lasse Halvarsson

Mer läsning

Annons