Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se upp för denna kula!

/

Annons

Det kom många mejl om fisarna, förlåt flatulensen. Man kan sammanfatta det hela med att vetenskapens 13,5 fisar per dag är för lite. Många är det som gått omkring och räknat.

Gubbarna på varvet som inte är statistiskt utvalda är alla säkra på att runt 20 fisar per dag är mer normalt. En del fisförnäma som inte har båt säger att dom ligger på just 13,5 per dag. Några kvinnor har inte hört av sig, men dom kanske inte har någon flatulens alls. Clas Ohlsons nästa storsäljare blir nog en prutträknare.

Med detta kommer jag osökt in på ”Pruttkulan” i Sandviken. Den står vid reningsverket som den gjort i alla år. När jag var liten och fick börja cykla till Hedåsen för att bada sa dom stora grabbarna när vi närmade oss ”Pruttkulan” att nu trampar ni på utav bara f- n. Det gäller att snabbt ta sig förbi ”Pruttkulan”. Den innehåller pruttgas och kan smälla när som helst och då blir det inte kul. Gissa om vi smågrabbar trampade på utav bara...

Men ”Pruttkulan” har stått där i över 50 år nu utan att smälla. Den har levererat gas som blivit värme till växthusen vid reningsverket. Inte undra på att man har så fina blommor i Sandviken. Men än i dag kör jag gasen i botten när jag passerar. Man kan aldrig vara säker.

Saddam Husseins yacht Ocean Breeze är svårsåld. Nu blir det snart rea, man har begärt 250 miljoner, ett vrakpris.

Jag plåtade invigningen av en ny knutpunkt på Högskolan, min gamla vd Lena Munkhammar och landshövding Barbro Holmberg knöt ihop banden. Det blev en kärringknut förstås!

Men som jag sa till Barbro: riktiga knutar som pålstek, råbandsknop, halvslag får man upp, en riktig kärringknut får man bara upp med en kniv. Så ska man ha långvariga förbindelser så är kärringkuten den rätta. Lycka till med knutpunkten mellan Högskolan och näringslivet!

Ett gäng gubbar som knyter ”riktiga” knutar kallar sig ”Kamratföreningen 10 knop” men jag tror dom mest har knytkalas eller kafferep.

Volvo Ocean race blev för tufft för Ericsson 3 med 60-årige Mange Olsson som skeppare. Båten sprack på väg till Kina. Åke Åbergs fiskebåt sprack också och gick till botten. Hårt liv, sjömanslivet.

Träffade 83-årige Lennart Söderhäll som bland annat håller sig i form med att ro. Yngre båtägare kommer fram och frågar om han har fel på motorn och behöver bogsering. Nej, säger Lennart, jag tränar för Vasaloppet!

Har ni sett rondellen vid Bönakrysset som man sa förr? Snyggt! Kardinalmärken pryder rondellen. Håll dig till styrbord, Svensson. Vid rondellen vid vattenverket en stor vattendroppe. Gävle närmar sig havet.

Jag gillar bandy, ute. Böcklingbroder Mats Wiberg satt på balkongen ute med portfölj och såg SAIK-Edsbyn på TV. TV:n stod inne i vardagsrummet. Det allra senaste är att sitta i en vedeldad vattentunna och kolla på bandy.

Panta rei

Lasse Halvarsson

Mer läsning

Annons