Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se upp – fröken har laddat om

Annons
Ny frisyr, ny hårfärg och en ny termin.

I morgon tar Karin Runesson emot en nytt gäng förstaklassarepå Hagaströms skola. Det är nästan lika pirrigtsom att gå igenom en gör-om-mig-förvandling.

- Fortfarande känns det alltid lika spännande närterminen startar och jag får träffa en ny grupp medbarn, säger Karin som varit lärare under 28 år.

Det var med viss tvekan hon gick med på att testa enny stil. Förändringen i sig var inte största problemetutan det var blotta tanken att vara med i tidningen som gjordehenne lite fundersam.

- Men sedan insåg jag att det faktiskt är en kulgrej. Och blir frisyren helt fel så växer ju håretut igen. Fast jag är mycket nöjd. Den här variantenär minst lika lätt att få snygg som min gamlafrisyr, säger hon.

Karin har haft ungefär samma pagefrisyr i minst tio år.Hon har trivts mycket bra med den enkla och lättsköttastilen eftersom det bara har varit att tvätta, fluffa tilloch gå. Visst har hon diskuterat med sin frisör omatt testa något annat. Men det har aldrig blivit mer änjust prat. När det nu ändå blev en annorlundafrisyr för Karin har hon bara mött positiva reaktioner.Maken Leif var mycket entusiastisk.

- Äntligen har jag fått en ny fru! Det utbrasthan och skrattade gott när jag klev innanför dörren.Kanske jag borde skicka honom på samma äventyr, sägerhon och skrattar.

Till vardags trivs Karin bäst i jeans, enkla bomullströjoroch fotriktiga skor. Hennes garderob består till störstadelen av bekväma, tåliga och enfärgade plagg.En och annan kjol hänger också där, bådelånga, vida och korta, snäva. Förr har hon alltidföredragit längre jackor och kavajer till snävarekjolar eftersom hon då har känt sig mer kläddmed tanke på hennes längd på 172 centimeter.

- Det var en överraskning för mig att jag faktisktkan ha en kortare jacka och se snygg ut. Jackan är otroligtläcker i ett mjukt material som gör att det blir lysteri färgen. I vanliga fall föredrar jag de klassiska blånyanserna. Men till min förvåning gillar jag den lilatonen skarpt.

På jobbet använder Karin sällan kjol eftersomhon tycker att det är mer praktiskt med långbyxor.Så den nya looken är inte användbar i hennes vardagsliv.Till fest däremot kan hon mycket väl tänka sigatt sätta på sig gör-om-mig-garderoben.

- Jag tycker att det var otroligt kul att få kläupp mig med hjälp av någon som direkt kunde avgöravilka modeller och färger jag skulle kunna passa i. Jonnaär proffsig och det var ett nöje att prova kläderi hennes sällskap, säger Karin.

ELIZABETH FORSMARK

Mer läsning

Annons