Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sinnebilden av en vacker idyll

Annons
ELTEBO / Hem till byn

Eltebo är byn bortom allfartsvägen. Hit gåringen buss utan det är cykel eller bil som gäller somfärdmedel de fyra kilometerna från avfarten utanförTorsåker längs en krokig grusväg.

Eltebo kan vara sinnebilden för den vackra idyllen ochfrån att ha åkt genom skog i två kilometer såöppnar sig plötsligt terrängen. Gröna ängar,där man väl bara saknar de betande djuren, och utsprittligger röda stugor i det kuperade landskapet.

I slutet ligger sedan Eltebosjön med en badplats somsommartid är flitigt besökt av byborna. Eltebo ären i högsta grad levande by med ett byalag som ordnar pimpeltävling,metartävling och tipspromenader liksom en Eltebo Water Festival,en variant av de berömda Stångaspelen på Gotland,med olika grenar där man träffas, leker och trivs tillsammans.Trivseln och gemenskapen i byn är något som alla manmöter gärna betonar.

Många av byborna arbetar i Gästrike-Hammarby ochStorvik, men här finns även en rad företag medverksamheter riktade mot skogsbruket liksom smidesverkstad ochuppfödning av trav och ridhästar. Dessutom lite uddaverksamheter som kalkonfarmning, sadelmakeri och tidningsproduktionsom vi har tittat lite närmare på.

ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons