Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukhusets gym öppnas för patienter?

/
  • Landstingspersonalen kan få dela med sig av sina tjusiga träningslokaler på Plan 13 på Gävle sjukhus.

Personalgymmet Plan 13 på Gävle sjukhus kan komma att öppnas även för patienter. Planer finns på att låta sjukhusets sjukgymnastik ta över delar av lokalerna.

Annons

Högst upp i Gävle sjukhus höghus ligger friskvårdscentret Plan 13. Här får alla anställda i landstinget träna fritt.

Anläggningen är populär men har periodvis varit omstridd eftersom lokalerna är mycket attraktiva med fin utsikt över Gävle. Röster har höjts för att de borde användas till patientvård istället.

Nu kan det bli så att personal och patienter får dela på utrymmet. Planer finns på att låta sjukgymnastikenheten på sjukhuset flytta in i lokalerna.

– Vi undersöker just nu om det är möjligt, säger Margareta Ehlin på X-Fastigheter.

Flytten av sjukgymnastiken är en del i en tänkt rockad på sjukhuset där flera enheter berörs. Utgångspunkten är det beslut som fattats om att bygga ett nytt laboratorium för kranskärlsröntgen i anslutning till övrig hjärtsjukvård på plan 5 i sjukhuset. Detta laboratorium ska inrättas i de lokaler som fyslab i dag förfogar över. Fyslab måste därför flyttas och tanken är att den enheten ska inhysas i sjukgymnastikens nuvarande lokaler på sjukhusets entréplan.

Plan 13-anläggningen är 1 160 kvadratmeter stor och Margareta Ehlin menar att det bör finnas plats för både träning för anställda och sjukgymnastikbehandling. Verksamheterna ska kunna pågå samtidigt, tror hon. Ingen tidsmässig uppdelning ska behöva göras.

– Det är viktigt att säga att det här inte ska få inkräkta på personalens träningsmöjligheter, säger hon.

Om planerna går i lås kan ombyggnation av lokalerna påbörjas i januari-februari nästa år. Inflyttningen kan ske senare under året.

Mer läsning

Annons