Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadestånd för informationsmiss

Landstinget glömde att förhandla med sjukgymnasternas fack om nedläggningen av BKPH-divisionen. För den missen får man nu betala ett skadestånd på 25 000 kronor.

Annons

Det var i början av året som landstingsdirektören Svante Lönnbark beslutade att avveckla en av landstingets fyra sjukvårdsdivisioner, BKPH (där bland annat barn- och kvinnosjukvård ingick), och dela upp verksamheten på andra divisioner.

Beslutet fattades i all hast och föranleddes av den krissituation som uppstått kring den dåvarande chefen i divisionen, Hanna Brevemark Jansson. Samtliga fackliga organisationer utom LSR, Legitimerade sjukgymnasters riksförbund, informerades om förändringen i förväg

Landstinget beklagar missen och betonar att den inte var avsiktlig. En förklaring till att LSR glömdes bort kan, enligt landstinget, vara att förbundet inte tecknat något samverkansval med landstinget och därmed inte ingår i de ordinarie rutinerna vid förhandlings- och informationsfrågor.

LSR har krävt skadestånd av landstinget för brott mot medbestämmandelagen.

Vid en tvisteförhandling nyligen kom parterna överens om att landstinget ska betala ett skadestånd på 25 000 kronor till LSR.

Mer läsning

Annons