Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skarvar och andra gökar

/

Jag läste i bladet att två bröder slogs med ett gökur på julafton. Den ena fick in en klockren smäll med hjälp av uret och den andre brodern fick ta time out. Han fick säkert en blåklocka också. Hursomhelst var hela storyn lite ko-ko.

Annons

Apropå ur så kan ni ringa SJ om ni tappar bort klockan, de har tåg som spårar ur.

Apropå klockor så ställde australiensiskan Jessica Watson upp i Rolex Sydney Hobart Race. Hon var bara 16 år när hon seglade jorden runt ensam. Då pratade hon ofta med båten berättar hon i Svenska Dagbladet: ”Klara den här vågen” ”Håll kursen”, kunde hon säga till båten.

Konstig tjej. Själv snackar jag med Spindeln när jag ensamseglar: ”Ska vi ta en geting?” undrar jag. Spindeln instämmer.

Jessica ställde upp med yngsta besättningen hittills i världens tuffaste havskappsegling. Besättningens medelålder låg på lite drygt 19 år. Båten heter Ella Baché och är 38 fot. När detta skrivs har Jessica tio nautiska mil kvar till Hobart och ligger på 41:a plats. De har då seglat i tre dygn och 21 timmar. Bra jobbat. Jessica föddes på en segelbåt i Nya Zeeland.

Telefònica vann också andra etappen i Volvo Ocean race mellan Sydafrika och Abu Dhabi. Inga pirater hann ifatt tävlingsbåtarna i de farliga vattnen kring Adenviken.

En monsterfisk, den fruktade ”pungkulebitaren” har dödat två män i Papaua Nya Guinea. Den biter bort pungen så att personen förblöder, allt enligt Expressen.

Norr om Sydney bor krokodilen Elvis med en matchvikt på 500 kilo. Elvis anföll en parkanställd som försökte freda sig med en motorgräsklippare. Krokodilen tog klipparen och vårdade den ömt.

Före detta chefredaktören Traktor-Robban har problem med sin veterantraktor. Stoppvajern har pajat. Så nu stoppar han motorn på monstret genom att köra ner skopan i backen, sedan ställer han sig på bromsen med växeln ilagd och släpper upp kopplingen. Grävande journalist?

Hårt liv sjömanslivet.

Tomten var snäll. Utanför båtskjulet stod en ”skjulmustmaskin”, finfina grejer. Det andra var en skarvsladdhängare med skarvsladd, kolla bilderna.

Apropå skarvar så har jag hört att Gunde Svan inte har fått någon diagnos på sin sjukdom, jag tror det är fågelinfluensan.

Grund-Kalle satte upp en stor fågelholk och någon undrade om det var en hundkoja han spikade upp i trädet. Nä, sa Grund-Kalle. Det är en holk till en fågelhund.

Dagmar blåste några båtar av stapeln på Fliskärsvarvet. Skriv aldrig att saker går av stapeln, sa en gammal redaktör. Det är bara fulla brädgårdsarbetare och båtar som går av stapeln. Allt annat äger rum, röt han!

Panta Rei

Lasse Halvarsson

Mer läsning

Annons