Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Släktträff i Enånger

/

Ättlingar till Anders och Margta Berg, Borka, Enånger, samlades till släktträff på Enångers Bygdegård lördagen den 15 september.

Annons

Anders och Margta Berg fick tio barn, men endast åtta av dem överlevde. Av dem fick fem av syskonen själva barn: det var Lars, Christina, Axel, Matilda och Viktor. Ulla Walén i Njutånger har skickat bilden och Axel är hennes gammelmorfar. Hon berättar att Lars emigrerade till Amerika och bytte sitt förnamn till Louis.

Tre av hans barnbarn reste över till Sverige och deltog i släktträffen. Christina och Matilda flyttade till Söderhamn respektive Norrala. Matilda levde resten av sitt liv i Norrala, men hennes barn flyttade till Gävle. Viktor tog hand om en liten flicka som hette Svea och hon flyttade till Söderhamn, där hennes barn och barnbarn bor i dag.

Många ättlingar efter Matilda Berg, gift Nordgren, lever i Gävle i dag.

Ett 50-tal personer deltog i släktträffen, varav ett 30-tal är ättlingar i rakt nedstigande led från de fyra syskonen, Lars, Axel, Matilda och Viktor. De roade sig med sång och musik, mat, tipsrunda och delade bilder och berättelser från släkten.

Mer läsning

Annons