Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänkte föraren alls?

Hur tänkte du då? Den frågan vill man ställa då och då till folk som har, ska vi säga, uppträtt lite konstigt.

Annons

Ja, klantat sig om vi ska tala klarspråk. Förra lördagen skulle jag gärna ha ställt den frågan till föraren av en BMW på parkeringen vid Valbo köpcentrum. Ni vet hur det kan vara där när det är mycket folk. Men när jag kom var det inte så farligt. Jag ställde mig på en plats, stolparna markerar ju strecket som skiljer två parkeringsrader åt. Det där känner ni till.

När jag skulle åka hem var det plötsligt tre rader som stod i ”min” länga. Alltså hade jag en bil både bakom och framför mig. Det var BMW:n som ställt sig fel. Fast den var inte ensam, där fanns många som tydligen tyckte att här kan vi stå.

Nu hade jag tur, för intill min bil var det tomt och utanför den rutan stod en bil med föraren vid ratten. Jag bad henne köra undan, så kanske jag kunde krångla mig ut. Det fanns lite manöverutrymme, lagom mycket för en som likt mig har svart bälte i fickparkering. Jag slapp alltså gå in och efterlysa BMW-ägaren via högtaleriet.

Men frågan kvarstår: Hur tänkte du, förare av BMW:n, när du parkerade in en Peugeot förra lördagen? Hör gärna av dig om du känner igen dig.

En domherre på en hel helg! Vad har hänt? Helgen före var det massor av domherrar vid vårt fågelbord. Det är fånigt men det känns lite som om man har förlorat en match när fåglarna uteblir under den årliga fågelräkningen Vinterfåglar inpå knuten. Vi som brukar ha både spillkråka och steglits som gäster. Men i år, inte en skymt av någon lite mer ”exklusiv” art.

Men strunt i det, ljuset är på väg tillbaka. Och två söndagar i rad har jag hört talgoxarnas vårsång hemma på gården.

Ander s Wennberg

Mer läsning

Annons