Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio kilo kvar till idealet för Madelene

Annons
KILOJAKTEN

Madelene Hansson har tio kilo kvar till önskevikten.- Jag har varit duktig. Men det är en lång vägkvar och det får ta den tid det tar. Jag har inte bråttom,säger hon.

Trots att Madelene har gått ner 15,8 kilo tycker honfortfarande att det känns som vanligt. Men när vi pratarom sonen Alex som är två år och väger 14,5kilo blir hon plötsligt förundrad.

- Han är väldigt tung. Jag har ju faktiskt gåttner otroligt mycket! Egentligen fattar jag inte att det har gåttså oförskämt bra, säger hon.

Madelene berättar att hon ibland vräker i sig bådesmågodis och skorpor med tjocka lager Flora på. Samtidigtfinns vanan någonstans i bakhuvudet att tänka eftervad hon egentligen äter. Några problem att återgåtill viktväktarnas program upplever hon inte eftersom viljanoch målsättningen är starkare än någonsin.Numer lagar hon rejäl husmanskost i stället föratt köpa hamburgare och pizza.

- Det är så man lär sig vad som är nyttigt,konstaterar hon.

Hur man äter sig till en bättre vikt är justdet som konsulenten tar upp på veckans viktminskningslektion.En viktig del är att planera vad man ska äta och närför att undvika onödiga frestelser. Faller förfrestelser gör man. Det är ingenting som är konstigteller ska behöva ge ont samvete.

- Men för att hitta tillbaka till sundare vanor gällerdet att inse hur man reagerar och hur man ska hantera besvärligasituationer i framtiden. För att lyckas måste man anpassaprogrammet till sin egen livsstil så att det inte kännsbesvärligt eller omständligt, säger Barbro Bejmar,regionschef för viktväktarna i Norrland.

Men i bland händer det saker i tillvaron som göratt orken och beslutsamheten inte riktigt räcker till. AnitaOlsson som jobbar åt Proffice har blivit uppsagd frånarbetet på Ericsson och i september blir hon arbetslösom det inte dyker upp något annat.

- Det är mycket omkring mig just nu och jag ligger fortfarandekvar på samma vikt. Fast oavsett vad folk tror såhar jag inte gett upp, säger Anita.

ELIZABETH FORSMARK

Mer läsning

Annons