Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trav i galopp?

Jag är ingen hästmänniska och totalt ointresserad av trav. Men jag kan inte låta bli att fundera över V75-reklamen i tv som visar en massa hästar i galopp.

Annons

Jag menar, såna hästar har väl inte mycket att hämta på travbanorna?

Den 12 april landade sädesärlorna hemma på ladugårdstaket och gårdens katt blev omåttligt glad...

Jag var på GIF-Elfsborg i måndags och köpte en sån där 50/50-lott. Jag vann inte.

Det gjorde däremot de tolv mediesäljarna på Gävletidningar i Läkerol Arena i söndags. Där gav vinstlotten dryga 43 050 kronor. Med den turen kunde de nog stå ut med att Skellefteå pajade guldfesten...

Det var väl det jag visste, jag är jättebra som bilförare. Jodå, så är det enligt en undersökning som visar att vi kör bil väldigt bra. Om vi får säga det själva alltså. Och bäst kör vi män som bor i Gävleborgs län.

Jodå, så är det – om männen får betygsätta sig själva som bilförare. Det är försäkringsbolaget If som låtit både män och kvinnor sätta betyg på sig själva som bilförare och bäst är vi alltså i Gävleborgs län. Om vi själva får säga det, alltså. Kvinnorna är som vanligt mycket klokare och ger sig själva i genomsnitt lägre betyg.

Men jag ingår inte i underlaget. Ingen har frågat mig om hur jag tycker att jag är som bilförare. Det behövs inte heller eftersom jag vet exakt hur skicklig jag är...

Anders Wennberg

Här är de tio bästa bilförarlänen (enligt förarna själva)

1. Gävleborg

2. Dalarna

3. Halland

4. Kalmar

5. Skåne

6. Värmland

7. Västmanland

8. Norrbotten

9. Blekinge

10. Stockholm

Mer läsning

Annons