Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trist läsning

Det går mot vår. Det ser inte ut så ute men press­meddelandena som ramlar in i min dator talar om att snart är det grillsäsong och picknickdags och...

Annons
I går var det ett företag som slog på trumman för sin nya potatissallad. Komponerad av kocklandslaget minsann. Potatisen har piggats upp med äpple och syltlök och kryddats med dill, vitlök och dijonsenap. Det låter gott, nåt man kan ta efter.
Salladen hålls ihop av crème fraiche. Om konserveringsmedel och konsistensgivare finns avslöjar inte texten så det blir väl som vanligt - att vi konsumenter får hålla koll på egen hand.
Jag tror att jag är minst lika lat som andra människor. Ändå köper jag nästan aldrig färdiga produkter av det där slaget. För det mesta därför att det helt enkelt blir godare att sno ihop nåt på egen hand men också för att jag blir så trött på alla tillsatser. Det räcker att läsa lite på förpackningen för att det inte ska verka så gott längre.

Om vaniljyoghurten som ju är god, innehöll yoghurt smaksatt med vaniljsocker, skulle jag ha fortsatt att köpa den. Men om man läser innehållsförteckningen blir man både förvånad och förbannad över allt annat som sätts till. Alltså köper jag naturell yoghurt och sötar den själv. Dessvärre blir det alltmer hel- och halvfabrikat i affärsdiskarna. Dessvärre säger sig folk att sakna tid till matlagning - så det här lär väl fortsätta och bli ännu värre.
Har den motsatta trenden, med riktiga närproducerade livsmedel, en chans då?

Mer läsning

Annons