Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff brud i rockförpackning

Annons
GÖR OM MIG

Lotta Larsson går andra året på Handelsprogrammetpå Borgarskolan i Gävle. Hon har alltid sett ganskalika ut, med långt, ljust hår och vanliga jeans ochkofta. Men nu ser hon inte ut så längre.

- Att byta stil är nog det roligaste jag har gjort, sägerLotta. Jag tvekade länge först, men nu är jag gladatt jag vågade. Jag älskar det här tuffa.

Lotta har fått många komplimanger sedan hon genomgicksin förvandling. Hennes kompisar tycker att hon blev häftig.Och att hon var modig, de flesta skulle inte ha vågat själva.Lottas pojkvän är också nöjd, bara hennesmamma blev lite chockad.

- Håret var så svart när det var nyfärgat,säger Lotta. Mamma tyckte att det var lite hemskt, först.Men nu tycker hon också att det är häftigt.

Frisyren är inte alls svår att få till. Lottaberättar att hon bara blåser håret när honhar tvättat det. Sedan tar hon en rundborste och böjerut topparna och sprayar lite lätt på dem. Hon har ocksåfortsatt att använda mer ögonpenna när hon sminkarsig, för att förstärka sina färger och passaihop med sin nya hårfärg.

Trots att Lotta gillar den här rockiga looken, lyssnarhon aldrig på rockmusik. Den klarar hon inte av. Iställetblir det mest popmusik och sådant som spelas på radionför hennes del. Egentligen var det Lottas pojkvän somtryckte på och tyckte att hon skulle tacka ja till erbjudandet.Själv hade han länge kört med stilen att raka avsig sitt eget hår och Lotta var nyfiken på hur hanskulle se ut med hår på huvudet. Han lovade henneatt spara ut sitt hår, om hon vågade göra omsig.

- Vi utmanade varandra och nu har han fått ut sitt hårett par centimeter i alla fall, säger Lotta och låtermycket nöjd.

- Och det var mörkbrunt, fortsätter hon. Jag somtrodde att det skulle vara ljusare och lite rödlätt,färger som finns i hans familj.

Fram emot nyår ska Lottas pojkvän skaffa sig enriktig frisyr, bara håret fått växa ut lite tillförst. Själv tänker hon behålla den tuffarelooken.

- Jaa, jag är jättenöjd jag, säger Lottaigen och låter både glad och lycklig.

Tacka för det, hon som fick två förvandlingarpå samma gång.

Mer läsning

Annons