Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Julfest i dagarna tre

/
  • High five! Landstingsdirektören Svante Lönnbark var på gott humör.
  • Christina Dahlin och Kerstin Jansson är båda synpedagoger på syncentralen i Sandviken. De såg fram emot festligheterna i går kväll.
  • Martin Andersson, sjuksköterska på hjärtintensiven i Gävle, Jonas Mattsson, undersköterska på samma avdelning och Anders Dahlström, sjuksköterska, också på hjärtavdelningen, tyckte det stora kalaset var en riktigt bra julklapp till de anställda. – Dessutom har de bjudit alla vikarier också, jag är en av dem. Det tycker jag är väldigt stort, säger Jonas Mattsson.
  • Kenneth Johansson, chef för Musik Gävleborg, Anna Westberg, assistent vid Musik Gävleborg och konstnären Rolfcarlwerner, även grafisk formgivare vid Musik Gävleborg gillade festidén. – Jag tycker det är ett jättebra initiativ att ge tillbaka lite till de anställda, så mycket som de sliter, säger Rolfcarlwerner.
  • – Vi ville visa medarbetarna vår uppskattning, säger Kenth Larsson, förvaltningschef för lednings- och verksamhetsstöd.
  • Lotta Ljung bjöd på konster.

I kvällarna tre ska de julfesta, länets landstingsanställda. I går var det den andra festkvällen i Göransson Arena.

– Jag tycker det här är jätteroligt och en mycket bättre julklapp än en ljuslykta eller en pläd eller nåt, säger Martin Andersson, sjuksköterska på hjärtintensiven vid Gävle sjukhus.

Annons

Klockan närmar sig sex på kvällen. Ur de många specialinsatta bussarna väller festdeltagarna ut. Men vid entrén finns varken kö eller tillhörande irritation i minusgraderna.

Alla bjuds på glögg och stämningen tycks vara god.

– Det är verkligen jättekul att vara här, säger Marie Sjödén, som serverar glöggen och ställer upp ideellt för Högbo AIK:s pojklag.

Drygt 6 000 är de, de som jobbar i Gävleborgs landsting. Därför har festen med julbord och underhållning delats upp på tre kvällar den här veckan; måndag, tisdag och torsdag. I går var de närmare 1 000 som festade loss.

– Alla har tyvärr inte anmält sig. Men sammanlagt blev det ändå drygt 4 000 personer eller omkring 70 procent, säger festgeneralen Kenth Larsson, till vardags förvaltningschef för lednings- och verksamhetsstöd.

Han säger att landstinget de senaste åren delat ut samma julklapp till de anställda; en möjlighet att välja bland några olika gåvor.

– Vi ville bryta det i år och satsade på en upplevelse i stället. Våra anställda är ju väldigt spridda över länet, vi ville samla dem och ge dem en möjlighet att träffa varandra. Dessutom har de senaste åren varit relativt bra ekonomiskt sett och det är ju våra medarbetares förtjänst. Vi ville visa dem vår uppskattning.

Uppemot tre miljoner kronor har kalaset gått loss på.

Underhållningen är hemlig in i det sista för publiken.

– Det har varit en del spekulationer, säger Anders Dahlström, sjuksköterska på hjärtavdelningen på Gävle sjukhus.

Lasse Berghagen, September, Brolle och Thomas Di Leva är några av namnen som varit på tapeten i diskussionerna i fikarummen.

– Men de har varit duktiga på att inte läcka. Snart får vi veta.

Mer läsning

Annons