Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Övertänd villa i Skutskär

/
  • Rökdykare tog sig in på övervåningen och vattenmassor pumpades in på bottenplan.

Larm om en övertänd villa i Skutskär inkom till räddningstjänsten 15.39 på julaftonen.

Branden var under kontroll runt 19.30.

Annons

En röd trävilla började brinna på Lindsängsvägen i Skutskär på julafton. I huset bor en barnfamilj som för tillfället var bortresta. Grannarna upptäckte kort efter att familjen rest i väg att det rykte ur skorstenen. De anade då att någonting var på tok och försökte sedan släcka branden med brandsläckare. Den hade då spridit sig så pass mycket att de inte lyckades. Räddningstjänsten kallade på hjälp från ett flertal andra stationer för att kväsa branden.

Tjock rök steg från huset och gråtande grannar som gått ut för att se räddningsarbetet skymtades. Rökdykare tog sig in på övervåningen via fönster och vatten pumpades in på nedervåningen. Minst sex fordon från Gästrike räddningstjänst kunde ses på platsen.
– Det är ett gammalt hus och brand kan uppstå igen ur mellanrum och väggar. Vi lär riva ganska mycket i huset för att släcka elden, sade Kenneth Rosenqvist, inre befäl på Gästrike räddningstjänst.
Branden var under kontroll vid 19.30-tiden. I övrigt var julaftonen lugn för Gästrike räddningstjänst. Vad som orsakat branden är i nuläget oklart och upp till polisen att utreda.

NILS PALMEBY

Mer läsning

Annons