Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkommen till Enmaren...

/

Kommer ni ihåg gåtan i förra rapporten? Han som skulle över en å. Hur kom han över ån?

Jo, han köpte ån och kom över den billigt.

Annons

Summerar man årets segling så finns det bara positiva minnen, hela båten med motor, kyl, navigatorer, rigg, och nya rullförsegelsystemet fungerade perfekt. Vädret norrut var perfekt. Allt var dåligt perfekt som man skulle säga i Sandviken.

En detalj som jag måste ta upp och som inte är så kul att se, det var vid Enmaren. För några år sedan skrev jag om att man spikat igen soprum och dassen vid de fina klipporna vid Enmaren i Trödjefjärden. Det var samtidigt som kommunen kom med sin Välkommen ombord-slogan.

Nu var jag där igen, det är en av de mest besökta och finaste platserna inom vår kommun för båtfolk. Nu var soprum och dass uppbrutna och fyllda med sopor. Det är ju ingen tvekan om att det är båtåkare som skitat ner, skamligt, men minst lika dåligt av kommunen att inte hålla soprummet och dassen öppna och att åka dit och tömma då och då. Eller så riv skjulen.

Garanterat skitigaste hamnen mellan Öregrund och Örnsköldsvik. Trist. Välkommen ombord,

I förra rapporten skrev jag om en gubbe som liknade Tor Isedal i filmen ”SOS segelsällskapsresan” på Kråkön. Det skulle inte vara Kråkön, utan Skatan. Skatan, utanför Sundsvall.

Apropå fåglar så har varje stad efter kusten sin egen nerskitna skarv-ö.

Göran Wijk som är ordförande i fina Sandvikens Segelsällskap var uppe i mastkranen på Fliskär för att lossa sin Windex. Då ringer telefonen, Göran svarar och håller telefonen mellan axeln och örat och skruvar vidare. Naturligtvis glider telefonen iväg, studsar i däcket på båten efter en luftfärd på tio meter och sedan med ett plums snyggt ner i vattnet.

En kompis som står nere vid båten, skriker upp till Göran:

– Lugn, du hade väl sim-kortet i telefonen!

Hårt liv sjömanslivet.

Rostfria Ove med Rostfria Vanja har varit på Åland, med bil, sedan färja och så har de cyklat runt på ön. Cykla när man har en båt?

Jag berättade att jag seglade på grund i Söderhamn. Det finns två sorters sjömän, de som har seglat på grund och de som kommer att segla på grund.

Böcklingbroder Håkan Arkeby har kommit på följande: Om du somnar när du läser tidningen (framför allt sjörapporten) så är risken stor att du vaknar på fel sida.

Panta Rei

Lasse Halvarsson

Mer läsning

Annons