Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdplatser öppnas – men bullret fortsätter

Det fortsätter att bullra från byggarbeten på Gävle sjukhus. Trots det har några av de vårdplatser som hållits stängda på grund av oväsendet nu åter kunnat öppnas.

Annons

Som GD tidigare berättat pågår en omfattande renovering av de två kirurgavdelningarna 111 A och 111 B. Arbetet försorsakar buller och vibrationer som tränger ned till våningen under. Oväsendet är så påträngande att det inte gått att bedriva vård där utan delar av den berörda avdelningen, 110 NH, har hållits stängd sedan den 8 juni.

Nu har tre av de stängda platserna åter kunnat öppnas. Om två och en halv vecka ska hela avdelningen vara i full drift igen Då väntas den här delen av byggarbetena vara klar.

Trots stängningen har patienterna hittills kunnat få den vård de behöver. De har kunnat flyttas till andra avdelningar på sjukhuset.

– Efter omständigheterna har det gått bra hittills, säger Kristin Ahne, verksamhetschef.

Men bullret fortsätter att vara en plåga. En patient uppger att det vissa dagar pågått bilning i betong oavbrutet i fyra timmar, klockan 16-20, i våningen ovanför. Patienten beskriver det som ”fyra timmars tortyr”. Hörselkåpor har funnits att tillgå på avdelningen men de har inte hjälpt.

Kristin Ahne blir förvånad när hon får höra att det skulle pågå bilning under så långa pass. Det var överenskommet med entreprenören att detta inte skulle förekomma, menar hon.

–Vi har avstämningar med entreprenören varje dag och jag får ta upp det med dem då, säger hon.

Mer läsning

Annons