Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värsta stormen är över

/
  • Paret i bilen klarade sig utan allvarliga skador. De väjde för en plogbil och körde fast i snön.

De hårda vindarna och det myckna snöandet till trots, inga större olyckor har rapporterats under natten till måndagen. Föraren av den här bilen hade tur. Har du drabbats av snöovädret? Hör av dig till oss!

Annons

Paret i den svarta Volvon fick ställa sin bil vid vägkanten efter att, enligt dem själva, ha blivit prejade av en plogbil. Efter en tur till Gävle sjukhus kunde man konstatera att de klarade sig utan skador. Bilen bärgades senare på kvällen. Händelsen inträffade på E4 söder om Gävle Bro vid halv fyra på söndagseftermiddagen.

Trots hårt vinterväder har trafiken klarat sig rätt bra under natten. Från Norduppland rapporteras några avåkningar och insnöande bilar. Värst verkar det ha varit i Östhammar, där en personbil och en lastbil blev insnöade. Polisen rapporterar också några nedfallna träd i Tierp. Men på det hela taget har det varit lugnt och inga allvarliga olyckor.

- Folk verkar ha anpassat sig efter vädret, säger Russel Morley, LKC-inspektör på Upplandspolisen.

Gävletrakten har klarat sig lindrigare undan och polisen har inget att rapportera. Dock vaknade 123 innevånare i Grååsen utan elektricitet i morse. Strömmen var tillbaka

Har du råkat ut för problem i snöovädret? Hör av dig! webredaktionen@gd.se

Mer läsning

Annons