Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem fattar dagens mattetal?

Annons

I tisdags kväll skulle jag snabbt göra några inköp i matbutiken. Det tog över en timme eftersom jag fastnade mellan leverpastejen och julskinkorna. Inte för att det var trångt, men i sällskap med Stefan Kleen på Annonsbladet och kommunalrådet Carl-Evert Ohlsson, c, kan diskussionens vågor gå höga.

Egentligen hade jag bara falukorven kvar att stoppa i korgen när Kleen dök upp. Efter 20 minuter såg vi Ohlsson komma gående.

– Han talar för sig själv, sa jag.

– Är han redan så gammal? sa Kleen.

Men det är så här att Ohlsson är modern och har bluetooth i örat och det gör att han har armarna fria och kan peka och slå sig fram. Dessutom pratar Ohlsson oavbrutet och det gör inte Kleen och jag.

Efter en timme var vår lilla träff över och vi spreds ut över den stora affärsytan, men nog träffades vi i kassan ändå.

Men kul var det och jag hoppas våra respektive ursäktar oss.

Att Energiverket har problem med lamporna på Hyttgatsbron är ett känt fenomen. Nu är det bara två som lyser, berättar min spion. Skärpning krävs.

Nästa lördag stormas Folkets hus igen. Tuckers lilla kapell bjuder upp till traditionell julfest.

– Det har sålts närmare 1 000 biljetter och ändå har vi ändå inte haft en enda annons ute, säger sångaren Lasse Forsberg.

– Den ende som har skrivit om det i höst är ju du, skrattar han.

Det måste vara en dröm att inte ens behöva annonsera och ändå dra fullt hus. Men Tuckers julspelning har blivit tradition och det började i mycket liten skala 1991.

– Vi har varit på Pub Linnea, Old Clan Inn, Lill-Puben och i Trebo innan vi för fem år sedan hamnade i Folkets hus och Bolaget. Den sistnämnda satsningen var en chansning, men den blev populär.

I helgen gör Tuckers sin traditionella resa till Tallinn för att spela i dagarna två. Det har gänget gjort sedan 1991.

Så visst är livet en fest.

Glöm heller inte bort att Sandviken Big Bands jubileumskonsert spelas i P4 i morgon kväll med start 20.03.

Den är väl värd att lyssna på.

Den gångna helgen var lysande. SAIK vann i fredagskväll över Villa och Brynäs tog tre poäng mot Timrå dagen därpå. Sedan vann Manchester United över ärkefienden City och så slog hatobjektet Arsenal det ännu större hatobjektet Chelsea.

Bättre kan det inte bli, men det tycker inte Halmstad-Roger. Inte nog med att regnet öser ner i Halmstad, dessutom får hans favoritlag stryk.

Skogsarbetet blev inställt i förrgår. Vädrets makter är inte nådiga mot oss grovarbetare. Så har det varit några veckor och det är ju inte undra på att pappersindustrin går på lågvarv när vi producenter inte kommer ut på avverkning.

– Hjälp, sa barnbarnet och höll fram matteboken.

Jag studerade den och fattade ingenting.

Min ekonomiske rådgivare gav upp sina barns matteläxor för många år sedan.

– Dagens matte är inte som den var förr i tiden, muttrade han och försökte lösa de ekonomiska frågor jag ställde till honom.

Han räknade och räknade, men kom liksom aldrig fram till det rätta svaret.

Hur rådgivaren räknar är det ingen som vet. Han har sparat sitt kladdpapper med alla siffror som jag räknade ut i huvudet.

– Snart har jag löst det, säger han förhoppningsfullt.

Men skolans matte...ja, den är det ingen som begriper.

Det finns flera äldre som brutit lårbenshalsar utan att få vård på våra äldreboenden.

Mycket skrämmande att det ska finnas telefonläkare som inte orkar lyfta på baken och ta en titt på patienterna. Det är deras förbannade skyldighet.

Ha det bra i helgen

– Hjälp, sa barnbarnet och höll fram matteboken.

Jag studerade den och fattade ingenting.

Mer läsning

Annons