Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vin, kvinnor och sång

Helgerna och lyxlivet är över för den här gången. Något som enklast kan beskrivas med att den joddlande krögaren i går tog emot oss och "bjöd" på ärtsoppa och punsch. Livet är alltså tillbaka i den grå vardagen.

Annons
Nu väntar en lång raksträcka fram till påsken som börjar med skärtorsdag den 8 april.
Egentligen är det bra att helgerna är över så det blir lite ordning på dagarna. Man har ju inte haft riktig kläm på om det varit måndag eller fredag och då måste något vara fel.
Nyåret flöt över utan större ovationer förutom några lyriska kvinnor som än en gång blivit bjudna på en drömsupé. Eller vad sägs om tegravad lax med getostterrine som förrätt, oxfilé med rödbetssmörsås och risotto med gorgonzola som varmrätt samt vaniljparfait med citrussallad och camparisås som avslutning?
Och allt sköljdes ner med svagdricka och hallonsoda.
Nåja, här är jag inte riktigt uppriktig. Jag är förbjuden att göra reklam för vissa destillerade produkter, men inte var nummer 4151 helt fel till förrätten.
Sedan sjöng kvinnorna för oss och jag får säga att det var tur att vaniljparfaiten var uppäten, annars hade grädden skurit sig.

Jag har blivit beskylld för att inte hålla mina löften och min trovärdighet ska vara satt ur spel.
Nåja, jag kan fortfarande hålla huvudet högt och jag vill bara påpeka för en besviken SAIK-supporter att jag inte hade mer än en liten idé om att åka till Kalix och titta på SAIK tillsammans med nästnärmsten och folkracerförerskans man.
Det hinner rinna mycket vatten i Jädraån innan en liten idé blir till verklighet. Jag har aldrig lovat att åka till Kalix som supportern antydde i en artikel.
Jag får ta en diskussion med supporterns hederlige fader. Vi sitter mitt emot varandra under ärtsoppekvällarna och badar dessutom bastu. Så nog ska hans son bli ett hett diskussionsämne.
Mer bandy eftersom Elitserien startar i kväll. Tre fredagsmatcher sitter perfekt med höjdarmötet med Hammarby som toppnummer. Då blir jag gullig med SAIK-mössa och Bajen-T-shirt.
Det är väl lika bra att skriva det också att nästnärmsten och jag kommer till folkracerförerskans man i kväll 18.20 för transport.
- Jag kan köra, sa nästnärmsten senaste fredagsmatchen.
- Jag litar inte på er nykterhet, sa folkracerförerskans man. Varför tror ni att jag drack juice till löksoppan?

Införande av sop-poliser är ett bevis på samhällets nedgång och fall.
Här får samhället oss medborgare att källsortera och åka iväg med soporna, bortsett från hushållssoporna.
När vi sedan kommer till uppsamlingsställena är kärlen överfulla. Sedan sitter några pensionerade poliser i sina bilar med kamerorna i högsta hugg och tar bilder av medborgare som lägger tidningsbunten utanför den knökfulla behållaren.
Det finns bara ett att göra, men det har mupparna som bestämmer inte fattat.
TÖM BEHÅLLARNA OFTARE!
Nu har det blivit en liten bättring när det gäller öppningstiderna vid stora avstjälpningsplatsen vid Järbovägen. Den har öppet några timmar längre på kvällarna och mer öppet på helgerna.
Det tackar vi för.

Ett nyårslöfte har jag lämnat och det är att Barbados ska återupplevas igen. Inte i år för jag ska leka Hemingway under besöket på Key West.

En av nästnärmstens söner har varit i himmelriket. Han har varit i Manchester under jullovet.
Vet ni att det första som skapades var Man United. Sedan kom universum och allt annat. Och översteguden heter fortfarande Roy Keane.
Ha det i helgen
och sköt om er

JÖRGEN LARSSON skriver krönikor varje fredag
026-27 75 96
jorgen.larsson@gd.se

Mer läsning

Annons