Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst är jag avis

Rik, det är det man helst av allt vill bli. Tänk att ha miljoners miljoner som ger frihet och lycka. Det är kärlek man inte kan köpa för pengar, allt annat har en prislapp.

Annons

Brukar du konstatera att det är du som borde stå där i tv med Steffo Törnquist och skrapa fram fem miljoner? Hur många trisslotter ska man rimligen behöva köpa?

I fredags träffade jag en mycket trevlig kvinna, hon är också en av de kvinnor i Sverige som tjänar allra mest pengar, i alla fall bland kvinnor under 40 år. Förra året kunde hon plocka ut 700 000 i månaden om hon ville, det har jag läst mig till, det är inget hon går runt och skryter med. Jag skulle gissa att hon unnade sig någon handväska och några par skor utöver det vanliga. I familjen äter de mycket hamburgare och falukorv, det har jag också läst mig till. Det gör väl alla familjer?

Konstigt nog kan denna mycket trevliga, glada, smarta och roliga kvinna driva folk till randen av vansinne. Man tål inte att hon är framgångsrik, kanske med extra betoning på de tre sista bokstäverna i det ordet. Tack vare sina skitböcker! Och skriva en bok, det kan väl vem som helst!?

Jag pratar förstås om författarinnan Camilla Läckberg. Ämnet pengar och att hon gör folk galna kom upp när vi tog en kaffe, jag skojade om hur avundsjuk jag är på alla stålar, men inte missunnsam, men ja lite avis. Möjligen kan jag ha nämnt det någon gång för mycket… Jag är imponerad över att Camilla Läckberg skrivit åtta böcker där hon tar livet av än den ena än den andra i Fjällbacka, två kokböcker med recept och smakfavoriter från bland annat sitt Fjällbacka och så en barnbok om super-Charlie som är misstänkt lik hennes yngste son.

Vi kom att prata om att hon verkar provocera folk som ingen annan. Jag ville veta varför. Det är klart att det finns folk som inte gillar böckerna och det är en sak, sedan finns det recensenter som har gjort det till en sport att yxa ner böckerna och dess författare fullkomligt, jag tar inte åt mig så mycket längre, sa Camilla. Jag gissar också att det faktum att hon älskar det hon gör retar många. Hon verkar ju vara lyckligt också, gift med polisen Martin Melin och tillsammans har de totalt fem barn. Till råga på allt är Camilla Läckberg snygg och säger vad hon tycker, sådant är inte alltid populärt. Avundsjuka, vilken grej. Den bara äter upp saker och människor. En sjukdom.

Camilla konstaterade själv, helt med avsaknad av bitterhet, och jag försökte verkligen hitta något uns av bitterhet, när hon sa att det finns två sätt som är helt accepterade när det gäller bli lite rik, det är att vinna pengarna eller bli välavlönad idrottare. Sådant har vi inga problem att hacka i oss.

Jag har börjat tro på karma, jag vet, helflummigt. Jag försöker vara uppmuntrande och berömmande mot människor, även mot människor jag inte känner. Det lustiga är, att när jag säger till tjejen på fiket att jag verkligen tycker att de har stans godaste kaffe, då tittar hon på mig som om jag vore galen, men jag märker att jag blir lite gladare av att vårda min karma och blir jag någonsin rik så är det nog tack vare god karma. Eller så är det för att jag följt Camilla Läckbergs manual som hon generöst lagt upp på sin hemsida. Hennes sju bästa tips för hur man skriver en bästsäljande deckare. Att skriva en bok ska väl inte vara så jäkla svårt…

TITTI SCHULTZ

Mer läsning

Annons