Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Få en unik inblick i Gävle GIK:s försäsongsträning

/
  • Gävle GIK tränar hårt inför den allsvenska säsongen.

Intervall- och backträning är ett minne blott.
Nu drillas spelarna i Gävle GIK av Niclas Carlson och Victor Leijon med ett nytt upplägg.
– Vi ska bli moderna och se ut som ett gäng från 2000-talet.

Annons

Gävle GIK hade svårt att anpassa sig till SSL-kostymen i fjol och ramlade ur direkt. Nu är de tillbaka i allsvenskan och tar ny fart med ett nytt träningsupplägg som ska toppa formen.

– Vi ska stoppa in modern idrottsvetenskap i innebandyn och berätta att mycket av det som man pysslat med förr ska bort, säger fystränaren Niclas Carlson.

Hur gör ni denna modernisering?

– Vi har slutat springa. Just nu är många hockeylag ute och springer milen, det är inget vi ska jobba med när det gäller innebandy. Vi ska riktigt snabba på korta distanser.

– Vi ska stoppa in mer hästkrafter i det här laget, så att de blir snabba, starka och explosiva.

De kör samma upplägg som de hade i samarbete med ishockeylaget Frölunda 2015/16. De hjälper laget med tester och träning på plats och via nätet.

– Det här upplägget har vi kört så många år att vi vet att det kommer bli bra redan under sommaren. Alla spelare som håller på med idrott kan bli en division bättre med rätt förutsättningar och det tänker vi ge det här läget.

– Det är spelarnas drivkraft som ska stimuleras och vi ska hjälpa dem att nå nivån som krävs för spel i landets högsta serie.