Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

10 år sedan senast

Tio år – så lång tid har gått sedan SAIK vann World cup.
Det kommer inte att bli lättare den här gången.
– Vi kan gå hela vägen, men lika gärna åka ut ur gruppspelet, säger den offensive mittfältaren Linus Forslund.

Annons

Foto: Lasse Halvarsson, Arkiv

Förra året spelade SAIK till sig ett jätteläge att ta sin tredje titel i World cup – den första sedan 2002.

Men Jenisej vände 1–2 och 2–3 till seger med 4–3 i finalen.

– Vi var nära, men orkade inte riktigt hela vägen. Det är många matcher som spelas på kort tid, och de ryska lagen kan dra fördel av att de har större trupper, säger Linus Forslund, som blev tvåmålsskytt och var SAIK:s bäste spelare i fjolårets final.

Enligt Forslund är han dessutom i bättre form nu än vid samma tidpunkt förra året.

– I fjol hade jag problem med sjukdomar på försäsongen och jag var i dålig fysisk form ända fram till nyår. Jag har startat på en högre nivå den här säsongen, man kan säga att jag tog vid där jag slutade förra säsongen.

Nu ser han fram emot att försöka knäcka Zorkij och inte minst stjärnspäckade Dynamo Moskva, som är de två förhandsfavoriterna i World cup.

Redan i gruppspelet ställs SAIK mot Zorkij.

– Det vore häftigt om vi skulle lyckas gå hela vägen hemma i Göransson Arena, men visst är Dynamo Moskva och Zorkij solklara favoriter, säger Forslund och fortsätter:

– Vi vet ändå att vi har en bra möjlighet. Vi tar kliv framåt hela tiden. I Svenska cupen såg det jättebra ut, speciellt mot Hammarby i finalen där vi spelade bandy på samma sätt som i SM-slutspelet tidigare i år. Vi lyckades med vårt passningsspel, det var många som deltog och det var underhållande att se på.

Hur ser du på att World cup avgörs onsdag till lördag i stället för som tidigare torsdag till söndag?

– Det tycker jag är jättebra. Jag tror att det blir bra drag i arenan på lördagen, det är större chans att det blir party då än på en söndag.

SAIK-tränaren Peter Isaksson konstaterar att kvällens möte med Kuzbass är nyckelmatchen i gruppspelet – och att det ska till något alldeles extra för att SAIK ska lyckas göra det laget misslyckades med i fjol.

– Ska vi slå Dynamo Moskva måste vi spela fantastiskt bra. Det är inte omöjligt, men samtidigt jättesvårt, säger Isaksson om ett eventuellt möte i slutspelet med ryska favoriten, som SAIK besegrade i semifinalen i förra årets upplaga.

Men först ska SAIK ta sig vidare från gruppspelet.

Så spelar SAIK mot Kuzbass: Joel Othén – Ted Haraldsson, Mikael Nilsson, Joakim Bergman, Jesper Hvornum, Erik Säfström – Johan Östblom, Rasmus Forslund, Johan Löfstedt – Linus Forslund, Christoffer Edlund.

Ersättare: Daniel Bäck, Dennis Henriksen, Erik Pettersson, Kasper Milerud, Victor Janérs, Abbe Bodin (mv).

Mer läsning

Annons