Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16-åringen kan avgöra toppmötet

Het, hetare – Erik Pettersson.

En 16-åring kan skjuta SAIK ett steg närmare seriesegern i kväll.

Hur är det möjligt?

– Det är en exceptionell talang, säger SAIK-tränaren Peter Isaksson.

Annons

Det är bara att hålla med. Vad ska man annars kalla en 16-åring som gör 18 mål under sin första elitseriesäsong – hittills...

Och det är inte vilka mål som helst, mot Hammarby i onsdags lurade Erik Pettersson fräckt halva laget innan han bestämde sig för att det fick räcka.

Peter Isaksson får, liksom många andra, gnugga ögonen emellanåt och slänga ett öga på laguppställningen för att se så att personnumret verkligen stämmer. Jodå, född -95, i juli, samma år som filmen Toy Story hade premiär och Mona Sahlin köpte en Toblerone för mycket.

• När såg du senast en spelare vara lika långt framme i samma ålder?

– Det har jag aldrig gjort. Men senast någon spelade i både P17 och P19 samma säsong var tydligen Jonas Claesson. Så det är ganska unikt, säger Isaksson.

Jonas Claesson var också 16 år, och någon månad, när han debuterade i dåvarande allsvenskan med att göra två mål i sin första match för Vetlanda.

Nu är Christoffer Edlund tillbaka i SAIK:s anfall igen, men det innebär inte mindre speltid för Erik Pettersson. Man fortsätter rulla på forwards som man gjort hittills.

– Erik fick automatiskt en större roll än vad vi tänkt när ”Chrille” blev skadad, det har han gjort jättebra och nu är han väl så het som de andra. Man trodde kanske att han skulle få det svårt mot de bättre lagen men han har gjort mål på både Västerås, Villa och Hammarby.

Förutom SAIK–Bollnäs spelas även Villa–Västerås i kväll, två viktiga matcher som mycket väl kan avgöra hur elitserien slutar och vilka två lag som kniper de två tätpositionerna i tabellen.

– Ska vi bli etta eller tvåa så måste vi nog vinna i kväll, konstaterar Bollnästränaren Patrik Larsson, som inte har något emot att matchen spelas utomhus på Jernvallen.

– Det är nog ingen nackdel för våran del i alla fall.

Enligt Peter Isaksson skiljer sig förutsättningarna en hel del mot en inomhusmatch inne i Göransson Arena.

– Det verkar bli bra väder och såna kvällar finns det inget bättre än att spela bandy utomhus. Isen är betydligt hårdare på grund av kylan och jag har en känsla av att tempot blir lite högre utomhus och att spelarna orkar mer.

Mer läsning

Annons