Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

...557, 558, 559 - GIF är att räkna med numera

...470, 471, 472.

Det fanns naturligtvis risk för en uträkning, men istället blev det en ny uppräkning av Gefle IF:s och Hugos målnolla.

Jag kallar det inte skräll. Jag kallar det inte ett spel för att bara få en poäng.

Jag säger att GIF hotar allt och alla i allsvenskan numera. Hela tiden.

Dahlbergs stolpnick efter 70 minuter – hade den gått in hade jag hoppat groda hem från redaktionen en dag i förväg.

Annons

Det här var naturligtvis en match av betydelse. För Malmö. Svenska mästarna med sin nya tränare Rikard Norling, som vann i måndags mot Kalmar och nu skulle attackera mot absoluta serietoppen.
Men Daniel Larsson kom inte förbi Daniel Theorin och Olof Mård.
Dardan Rexhepi kom inte förbi Mattias Hugosson.
Ingen kom egentligen förbi Marcus Hansson på mitten, när denne gjorde en sensationellt bra match om jag nu nånstans ska använda ett sånt ord.
Och Malmö kom inte förbi Gefle IF, utan ligger på platsen bakom. GIF fyra i allsvenskan, Malmö femma.

...498, 499, 500...

Allsvenskan är dock oerhört jämn. Bara Helsingborg, där Alexander Gerndt gjorde två mål i festen på Olympia (7–3), lever i en egen liten serieledarvärld.
Men sedan fyller lagen på, och IFK Göteborg – GIF:s motståndare kl 19.00 (ovanlig tid) på söndag på Strömvallen – ligger tia på 18 poäng.
Tabellplaceringen kan alltså bli lite hur som helst, om man skulle åka på en förlust.
Men GIF har just nu allsvenskans bästa försvar, och kan egentligen sätta en krans på målvakten Mattias Hugosson och dansa runt honom hela midsommaraftonen. GIF har släppt in ynka nio mål under seriens inledande 13 matcher, och det är ytterst imponerande.
Bernhardsson är stabil, Theorin klassen bättre än i fjol, Mård är det bara att hålla i – och Jens Portin verkar veta vara han ska vara hela tiden, och har en mycket läcker vänsterfot.

Gårdagens nolla och för all del poäng erövrades efter två vitt skilda halvlekar. I den första var det nästan bara kommentatorn på ppv-sändningen som såg en Malmöpress mot GIF. Jag såg i alla fall ingen. GIF märkte inte av någon heller.
Istället en rätt märklig match, där GIF gick framåt, ibland med många spelare – och Malmö fick ytor för kontringar och det var vid dessa det blev farligt för hemmalaget.
I den andra kom Malmö närmare, GIF mattades och det märktes att den i första halvlek sensationellt framgångsrike Jonathan Hellström inte är en 90-minutersspelare ännu. Hellström är dock ett nytt, intressant offensivt vapen i GIF med sin passningssäkerhet.

Oavgjort och en poäng – tre hade nog varit för mycket.
Eller förresten. Varför det?
Närmast mål var faktiskt GIF, när Mikael Dahlberg nickade bollen i stolpen via hemmamålvakten Dusan Melichareks fingrar i 70:e minuten och sedan inte hann med att få en fot på returen.

Olssons kavaj, den han satte på inför AIK-matchen på Råsunda, håller måttet fortfarande. Frågan är om den inte är på väg att bli trendledande, rentav.

...520, 521, 522.

Yussif Chibsah är avstängd i söndagens match mot IFK Göteborg. Ingen direkt efterlängtad avstängning, men inte heller oväntad. Chibsahs tuffa arbete på mittfältet innebär nästan med automatik en återspegling i gula kort. Det är däremot oväntat att det kom så pass sent.
Marcus Hansson får räkna med ett nytt maratonpass på söndag mot IFK Göteborg, då han får ta över Chibsahs ledarroll i mittens rike.

...557, 558, 559.
Hugo! Hugo! Hugo! Hugo! Hugo! Hugo!
Sex nollor på raken.

Mer läsning

Annons