Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Abdulai spelklar till premiären

Gefle IF:s nye ghanan Zakaria Abdulai är spelklar till den allsvenska premiären i morgon.
Dessvärre blir Hjalmar Öhagen, som befarat, borta resten av säsongen – med ett avslitet korsband.

Annons

En positiv och en negativ nyhet nådde alltså Gefle IF under gårdagen.

Den positiva kom inte som någon direkt överraskning för tränaren Pelle Olsson – att nyförvärvet Zakaria Abdulai är spelklar till premiären borta mot Syrianska i morgon.

Ghanas fotbollsförbund har godkänt övergången och Migrationsverket lämnade uppehålls- och arbetstillstånd i går.

– Vi fick de sista pappren i dag (i går) som bekräftade övergången. Man vet aldrig hur lång tid en sån här process kommer att ta, men nu känns det bra att han är spelklar, säger Pelle Olsson.

Det mesta talar nu för att Abdulai tar klivet in i startelvan, bredvid landsmannen Yussif Chibsah på innermittfältet.

– Zakaria har gjort det riktigt bra hos oss så här långt, men det är samtidigt hård konkurrens om platserna, säger Pelle.

Den negativa nyheten är att yttermittfältaren Hjalmar Öhagen blir borta resten av säsongen – en magnetröntgenundersökning i Uppsala visade att korsbandet i högra knäet är av.

Det var i tisdagens U21-möte med Åtvidaberg som Öhagen olyckligt fastnade i gräsmattan och vred till knäet. Redan efter matchen befarade GIF-naprapaten Fredrik Wallström att det handlade om en korsbandsskada. ”Knäet glappar ordentligt”, sa Wallström.

Nu väntar operation inom en månad – och därefter cirka sex månaders rehabilitering.

– Det är klart att det känns jäkligt tungt att åka på det här så pass nära premiären. Men det är ingen idé att gräva ner sig. Jag måste se framåt, säger Hjalmar och fortsätter:

– Korsbandet är inte helt av, men i alla fall tillräckligt för att det måste bli operation. Jag hade också tur att inte ledband och menisk tog samma skada.

En fotledsskada höll Öhagen borta från spel under en period på våren i fjol. Han hade sedan en fin avslutning på förra säsongen, då han bland annat gjorde 2–0-målet i den andra kvalmatchen mot GIF Sundsvall. Men nu får han alltså stötta laget från sidan resten av säsongen.

– Det är först och främst tråkigt för hans egen del, men förstås även för laget, säger Pelle Olsson.

Öhagen kan normalt spela på både höger- och vänsterkanten på mittfältet. Utöver James Frempong och Jonas Lantto, som förväntas vara ordinarie kantspelare i GIF den här säsongen, finns ett antal tänkbara alternativ på de positionerna.

– Ja, det finns flera olika lösningar, säger Pelle.

Mer läsning

Annons