Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AIK besegrade stukat Gefle

Gefle IF saknade flera spelare i matchen mot AIK – och hade en bänk bestående av endast fyra spelare. Laget orkade inte heller att stå emot AIK:s offensiv. Efter en bra andra halvlek vann de svartgula med 3–0.

Annons

Gefle lyckades locka 7 098 till Strömvallen för matchen mot AIK, vilket är en av de bästa publiksiffrorna laget haft sedan de gick upp i allsvenskan. Det som annonserades som "fotbollsfesten" blev också en sådan, men inte för hemmalaget.

Gefle hade mittbacken Olof Mård avstängd och ytterbacken Jens Portin skadad. Dessutom blev Erik Larsson skadad på matchdagen. Det gjorde att innermittfältaren Marcus Hansson fick gå ner och spela mittback samt att Gefles bänk var ovanligt tom. Förutom reservmålvakten Emil Hedvall också med tre U21-spelare.

Laget var dock bra i den första halvleken och det var AIK:s målvakt Ivan Turina som såg till att det var mållöst i halvtid. Den andra skulle dock bjuda på ett par vackra mål. Efter 57 minuter fick AIK en frispark några meter utanför straffområdet, bollen petades till Robert Åhman Persson som drog till, ribba in.

68 minuter in i matchen ökade AIK på genom Martin Mutumba och bara tre minuter senare satte Teteh Bangura spiken i kistan med sitt 3–0-mål som han skickade in på halvvolley några meter utanför straffområdet. Efter Gefles svit på 700 minuter utan insläppt mål har laget nu släppt in åtta på tre matcher

Gävle TT

Mer läsning

Annons