Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ajdå, Orlov – det blir ingen match mot Sundsvall

Säsongens första match på naturgräs – då får Gefle IF klara sig utan Jakob Orlov mot GIF Sundsvall.

Anfallaren klev av förmiddagsträningen i går och deltog inte alls på det andra passet.

– Det har väl blivit en överbelastning, säger Orlov om sin knäskada.

Annons

I träningsmatchen mot Västerås SK för snart två veckor sedan kolliderade Jakob Orlov med målvakten Aly Keita.

Både foten och knäet tog stryk och Orlov fick hjälpas av planen.

Orlov repade sig dock snabbare än kanske någon kunnat tro, med tanke på hur illa det såg ut. Men i går gjorde sig incidenten påmind då anfallaren tvingades avbryta förmiddagens träning i Ayia Napa (se ”vykortsbilden” här intill).

– Det bara kom nu på uppvärmningen. Jag har inte fått någon ny smäll, utan det är ett område precis under knäet som plötsligt gör ont. Det är främst i ytterlägen jag känner av smärtan, sa Orlov efter träningen.

Eftermiddagspasset fick han följa från sidan, men senare på hotellet konstaterade han att det pekade åt rätt håll igen.

– Ja, nu värker det inte lika mycket. Jag kan bara hoppas att jag kan spela mot Mjällby på torsdag.

GIF-naprapaten Fredrik Wallström:

– Troligen är det här en reaktion på att han belastade knäet i går (i lördags) för första gången fullt ut efter det som hände mot Västerås. I det här läget är det bara att vila bort smärtan, vi får se hur han känner i morgon.

Efter förmiddagens matchförberedande träning, med spelövningar, blev det teknik- och avslutsövningar på eftermiddagen. Tränaren Pelle Olsson ser fram emot dagens möte med GIF Sundsvall – en försmak av Slaget om Norrland som väntar i allsvenskan den här säsongen.

– Det är alltid lite lurigt med belastningen på spelarna så här i början på lägret, men jag tycker att vi har tagit tillvara på träningarna på ett bra sätt hittills.

– Jag har inte sett nånting av Sundsvall, men vet att de har många snabba och tekniska spelare. Och de har gjort en väldigt bra försäsong.

Pelle Olsson poängterar även att träningsmatcher i samband med lägren är extra laddade.

– När vi möts i allsvenskan är det givetvis nånting annat, men det man vet med matcher på träningsläger är att det med automatik blir en mer uppskruvad intensitet än i träningsmatcher hemma. Det brukar bli jäkligt givande matcher, säger GIF-tränaren.

Mer läsning

Annons