Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anfallaren lämnar Gefle IF

Erik Törnros och Gefle IF går skilda vägar.

20-åringen behöver speltid – och enligt honom själv är superettan en lämplig nivå.

– Jag kan inte sitta på bänken hur länge som helst, säger anfallaren.

Annons

Erik Törnros har fyra A-lagssäsonger i Gefle IF bakom sig – med ytterst lite speltid.

Därför har GIF och Törnros kommit överens om att inte förlänga det utgående kontraktet.

– Det har varit mycket snack hit och dit mellan mig och Gefle IF, men nu har vi gemensamt beslutat att inte förlänga avtalet. Jag behöver spela matcher, säger Törnros och fortsätter:

– Jag har sagt länge att jag vill spela och jag måste göra det för att utvecklas. Nu är inte Pelle Olsson kvar i klubben, men vi har haft en jättebra dialog och han har hållit med mig. Jag behöver spela regelbundet. Antingen vill jag vara med i startelvan eller i alla fall få ett inhopp på 30-35 minuter. Jag är 20 år nu och kan inte sitta på bänken hur länge som helst.

Inte en enda gång har Törnros tagit plats i startelvan i allsvenskan under sin tid i Gefle IF. Under den gångna säsongen gjorde han sju inhopp – och i slutet på säsongen 2012 var han utlånad till Brage i superettan.

Det är också där han kommer att hamna nästa säsong – om han själv får välja.

– Målet är att gå ner ett steg och sedan ta två steg framåt. Jag vet hur superettan fungerar och det skulle vara en bra serie för mig. Jag spelade sju matcher med Brage och gjorde två mål. Det gick bra för mig där.

Enligt Törnros agent Dirk Franke har flera klubbar i superettan visat intresse för 20-åringen.

– Det finns ett konkret intresse från tre-fyra klubbar, men det är för tidigt att säga vilka det är. Det finns även intresse från utlandet, bland annat Tyskland där han varit på provspel tidigare i år, säger Franke och tillägger:

– Superettan känns ändå som rätt nivå för honom i det här läget.

Törnros:

– Jag vill helst ha klart med ny klubb innan januari.

Gefle IF ska bland annat ha in en tredje målvakt i truppen inför nästa säsong – och där är Ånges Lloyd Saxton ett hett alternativ.

Den tidigare GIF-spelaren Benny Mattsson, som under sitt tredje år som huvudtränare för Ånge förde upp laget till division 2 den gångna säsongen, ser gärna att Saxton hamnar i GIF.

– Han är en av de bästa målvakterna jag stött på under min karriär. Han har varit både i Bradford och Plymouth och enligt mig har han det som krävs för att spela på högsta nivån, säger Mattsson.

Saxton kom till Ånge inför säsongen 2012 och låg i allra högsta grad bakom avancemanget till tvåan.

– Ett antal klubbar har visat intresse. Visst vill jag ha en så pass bra målvakt som möjligt i laget, men samtidigt ser jag till Lloyds bästa och jag hoppas att det blir Gefle. Dels för att jag har hjärta för GIF, och dels för att det vore roligt att se Lloyd på en högre nivå, säger Benny Mattsson.

Mer läsning

Annons