Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anläggningen kan bli unik

Går Gefle IF fotboll in i samarbetet med de andra klubbarna kan Sätraåsen bli en unik plats i Sverige.
Ett liknande elitidrottscenter finns nämligen inte, menar Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson.

Annons

Gefle IF planerar att samarbeta med GIF friidrott, Brynäs IF, Gävle GIK och Gävletravet. Det kan göra Sätraåsen till något alldeles speciellt inom svensk idrott.

Givetvis finns det en drös av ställen med samma typ av upplägg – där olika idrotter har respektive hall eller arena på samma område.

Men Sätraåsen i Gävle kan komma att bli helt unik om Gefle IF:s förslag på en ny fotbollsarena blir verklighet.

Det menar Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson.

– Det finns ju andra ställen i Sverige som har ett idrottscenter, som Lugnet i Falun och det i Västerås för att nämna några.

– Men då har dessa idrottscenter inte två lag i högstaligan och en travanläggning som dessutom kan få en uppryckning.

Precis som Sporten skrev om tidigare planerar nämligen Gävletravet att bygga ett hotell ihop med huvudläktaren – vilket skulle vara som grädde på moset.

– Lägg till att Gävle GIK kanske kan komma att få upp ett lag i högstaligan, då har vi tre elitlag inom tre olika sporter på samma område.

Peter Nordkvist, ordförande i GGIK, tror att den nya innebandyhallen är det som saknas för att Godis ska lyckas med det.

– Ja, jag tror det är den sista pusselbiten för oss. Vi har ju dessutom ett damlag som avancerade en division i våras och är på uppgång.

Förutom att det sportsliga får sig en uppryckning talades det på presskonferensen om att samarbetet innebär en hel del besparingar ekonomiskt för klubbarna.

Driftkostnaderna, som Hans-Göran Karlsson menar är de högsta, kan få sig en rejäl sänkning för samtliga klubbar.

– Egentligen är det ju inte själva byggandet som är problemet, det är driftkostnaderna. Att ha ett gemensamt gym, en gemensam parkering och liknande skulle vara en enorm fördel.

– Kolla bara på Göransson Arena, där har vi ett sådant problem. Bygget genomfördes utan problem, men nu har driften satt käppar i hjulet i stället.

Mer läsning

Annons